AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford F-Max își face loc în flotele pentru internațional

După ce mai multe unități Ford Trucks F-Max cu număr de înmatriculare românesc au stârnit interesul șoferilor pe autostrăzile europene, o nouă flotă de camioane roșii produse în Turcia va circula în afara granițelor României, arătând că al 8-lea producător de camioane european, Ford Trucks, este gata să facă față provocărilor transporturilor internaționale, mai ales într-un an atât de competitiv precum cel actual, în care criza de semiconductori și scumpirea materiilor prime afectează livrarea de camioane către transportatorii europeni. Este vorba de 76 de F-Max care vor întregi parcul Est Europa Expediții, o firmă cu sediul la Timișoara. Livrarea, realizată de Cefin Trucks, distribuitorul Ford Trucks pentru România, vizează și un contract de servisare pan-european.

Luna trecută Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, a anunțat cu mândrie livrarea celei mai mari flote de vehicule Ford Trucks F-Max din România, 76 de unități, către un client cu o mare tradiție în industria transporturilor comerciale, Est Europa Expediții, cu sediul în Timișoara. Evenimentul a fost marcat de o ceremonie la care, alături de cei doi protagoniști, Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, și Giustino Tamburro, președintele grupului de firme Italtrans Europa, din care face parte și Est Europa Expediții, au mai participat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, Koray Kuvvet, Managing Director Ford Trucks East Europe and Balkans, Selim Yazici, Regional Managing Director East Europe, și Gabriel Tudor, Director de Vânzări Ford Trucks.

„Livrarea acestei flote importante arată că marca Ford Trucks și produsul F-Max prezintă încredere atât pentru flote mai mici, cât și pentru flote mari, fiind și premiat drept Camionul Anului 2019 la nivel internațional. Eu sper că odată cu acest contract deschidem calea către marii clienți de flote din România pentru camioanele Ford Trucks, competitive în acest segment. Suntem deja lideri la construcții și la vehicule specializate și ne dorim să ne demonstrăm valoarea adăugată și la transport internațional, prin beneficiile economice pe care le aducem clienților”, a declarat Stefano Albarosa.

Transportatorul internațional cu cele mai multe F-Max

Modelul livrat Est Europa Expediții este un F-Max cu motor de 500 CP (Euro 6D) și cuplu maxim de 2.500 Nm atins între 1.000 și 1.400 rpm, și cu transmisie ZF TraXon cu 12 trepte de viteză, cu mai multe moduri de exploatare și Intarder. Cabina cu acoperiș înălțat cu două banchete de dormit este echipată cu toate sistemele de confort disponibile: scaun șofer încălzit, suspensie pneumatică și suport lombar, geamuri/oglinzi reglabile electric și încălzite, lumini pe LED, senzor de ploaie, aprindere automată a farurilor, frigider de 38 l, încălzire în staționare, sistem automat de aer condiționat ș.a. De asemenea, șoferul dispune de o mulțime de sisteme de asistență pentru condus în siguranță și eficient: Adaptive Cruise Control, sistem de avertizare a schimbării benzii de circulație, AEBS, Eco Roll, MaxCruise (sistemul predictiv Ford Trucks de control al vitezei de croazieră) etc. Camionul are și sistem de fleet management Viasat cu utilizare gratuită timp de 24 de luni care permite atât controlul de la distanță al tuturor parametrilor de funcționare ai camionului, cât și monitorizarea stilului de condus al șoferului și respectarea indicațiilor de rută, alimentare etc.

Firma de transport Italtrans Europa a fost înființată în 1967 în Italia, fiind una dintre cele mai vechi societăți de transport care operează în această țară. „Pentru prima oară am adăugat acum flotei și vehicule Ford Trucks. 20 de unități ne-au fost livrate în urmă cu două săptămâni, iar primele impresii din partea șoferilor noștri sunt pozitive. Le mulțumesc familiei mele și colaboratorilor, precum și tuturor transportatorilor din România, cu care am o relație foarte bună. La nivel de grup avem o cifră de afaceri ce depășește 70 de milioane de euro, dintre care aproximativ 30 de milioane sunt facturați în România”, a declarat Giustino Tamburro.

Cu un parc de peste 100 de camioane, în mare parte Iveco și Scania, Est Europa Expediții devine astfel transportatorul internațional cu cele mai multe Ford F-Max în flotă. Cefin Trucks a vândut până acum aproximativ 250 de F-Max în România, multe dintre ele pentru transport internațional, către clienți precum Albert Com Impex, Rapid Transport, Malex Thor, Wise, Marimantes, Total NSA ș.a.

Koray Kuvvet, Managing Director Ford Trucks East Europe, a spus că Ford Trucks și-a consolidat poziția pe piața din România în doar patru ani, iar această livrare crește vizibilitatea și rezultatele pe segmentul autotractoarelor pentru transport internațional. „Mai importantă decât cifrele este încrederea pe care ne-o acordă noul nostru client, Est Europa Expediții, căruia îi garantez că, atunci când va avea nevoie de noi, echipa Ford Trucks va munci din greu să îi fie alături, la fel ca în cazul tuturor clienților noștri. Rețeaua internațională de service-uri ale mărcii este în continuă expansiune, pentru a fi alături de clienții noștri oriunde ei au nevoie.”

Evoluție accelerată a Ford Trucks pe piața românească

Anul acesta Cefin Trucks va înmatricula 750 de camioane Ford Trucks, din care 250 F-Max, păstrând astfel poziția de lider pe segmentul de construcții și devenind lider și la vehicule municipale, în paralel cu creșterea cotei de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max.

Chiar dacă cerere ar mai exista, din păcate și Ford Trucks se confruntă cu o criză de materii prime și cu perturbări ale producției, drept pentru care livrarea a 750 de camioane reprezintă oricum un rezultat foarte bun, după ce anul acesta Cefin Trucks a anunțat atingerea pragului de 2.000 de unități vândute în România, urmând să seteze un nou obiectiv de creștere, cel de 3.000 de unități până la sfârșitul lui 2022. „Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informații despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf etc.)”, au declarat reprezentanții Cefin Trucks.

Ford Trucks a devenit un brand stabil pe piața din România, urcând permanent în topul producătorilor de vehicule comerciale, la nivel de vânzări, cu o cotă de 10,4% (conform Raport Înmatriculări DRPCIV ianuarie-septembrie 2021).

Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre multibrand în România, prin inaugurarea serviciilor de reparații Ford LCV la sediul din București.

Articole similare