Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford prezinta Tourneo Custom Plug-In Hybrid

Ford a anuntat debutul public global al transportorului de persoane Tourneo Custom intr-o inovatoare versiune cu propulsie plug-in hybrid. Tourneo Custom Plug-In Hybrid ofera opt locuri si va fi disponibil in Europa spre finalul anului 2019.
Tourneo Custom Plug-In Hybrid este primul model de acest tip din segmentul sau si se numara printre primele masini dezvaluite ca parte a strategiei Ford de a le oferi clientilor europeni una dintre cele mai complexe game de masini electrificate. Vehiculul poate fi incarcat de la o priza normala, pentru calatorii cu emisii zero – lucru care contribuie la emisii reduse in orase si ii permite sa acceseze zonele urbane dedicate masinilor cu emisii foarte reduse, care sunt implementate in orasele europene, arata Ford. Puntea fata a lui Tourneo Custom Plug-In Hybrid este antrenata exclusiv de un motor electric/generator alimentat de un pachet de baterii Litiu-Ion cu capacitatea de 13.6 kWh. Multi-premiatul motorul Ford 1.0 EcoBoost joaca rol de prelungitor de autonomie (range extender) si lucreaza in paralel cu sistemul de recuperare a energiei la franare pentru a reincarca bateria in mers. Sistemul de propulsie hibrid avansat permite o autonomie cu emisii zero de pana la 50 de kilometri si o autonomie totala de 500 de kilometri cu ajutorul prelungitorului de autonomie.

La fel ca in cazul versiunii Tourneo Custom diesel, varianta Plug-In Hybrid pastreaza abilitatea unica in segment de a aranja cele doua randuri de scaune fata in fata, in format conferinta, detaliu care permite un acces facil si un nivel superior de interactiune intre pasageri. Ramane disponibila, de asemenea, si o asezare pe doua randuri a cate trei scaune orientate spre inainte.
Dupa lansarea noului Tourneo Custom, care a avut loc la inceputul anului 2018 – moment in care modelul a primit un interior premium si un design frontal elegant – Ford a comercializat 17.100 de exemplare Tourneo Custom in cursul anului trecut, o crestere de 28% fata de anul anterior.
Cele patru moduri EV selectabile de rulare ii permit soferului sa aleaga cand si cum poate fi utilizata energia stocata in baterii:
• EV Auto – conceput pentru a imbina optim performanta si eficienta. Algoritmii proprii ai vehiculului monitorizeaza nivelul energiei din baterii si contextul dinamic – de exemplu, daca masina se afla pe autostrada sau in traficul aglomerat din oras – pentru a decide daca activeaza sau nu motorul termic cu rol de prelungitor de autonomie.
• EV Now – prioritizeaza utilizarea energiei electrice stocate in baterie, dezactivand motorul termic pana in momentul in care nivelul de incarcare al bateriei atinge un nivel minim. Permite rularea cu emisii zero.
• EV Later – prioritizeaza activarea prelungitorului de autonomie si seteaza sistemul de recuperare a energiei la nivelul maxim posibil pentru a conserva cantitatea de energie din baterie in vederea utilizarii sale ulterioare.
• EV Charge – utilizeaza motorul range extender pentru a incarca bateria in scopul folosirii ulterioare a modului EV Now.
Cu ajutorul mufei de incarcare localizate in spoilerul frontal, Tourneo Custom Plug-In Hybrid poate fi incarcat cu ajutorul unei prize domestice de 240 V si 10 Amperi, bateria fiind alimentata complet in 5,5 ore. Daca sunt utilizate statii comerciale de 240V de 16 sau 32 de Amperi, timpul de incarcare scade pana la 3 ore.
Soferul poate alege, de asemenea, gradul de recuperare a energiei si de asistenta la franare permise sistemului de incarcare regenerativa.

Articole similare

Ad