Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FORT solicită anularea obligativităţii testului PCR pentru românii care intră în ţară

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a solicitat prim-ministrului Florin Câţu, printr-o adresă aficială, eliminarea obligativităţii efectuării testului PCR pentru cetăţenii români care intră în ţară, conform hotărârii CNSU nr. 6 şi 7 din 04.02.2021 din următoarele considerente:

  • 1. Pentru pasagerii care vin din Spania şi Irlanda pe liniile rutiere de autocare, valabilitatea testului PCR, de 72 de ore, expiră pe parcursul călătoriei.
  • 2. Muncitorii sezonieri în agricultură, care lucrează în Spania, Germania, Belgia şi folosesc transportul rutier internaţional de linie nu au unde să facă acest test, deoarece ei sunt cazaţi la fermele din afara localităţilor.
  • 3. Pentru turiştii care îşi petrec concediul în staţiuni turistice, în acele locaţii nu există posibilitatea de a efectua un test PCR.

Întrucât obligativitatea efectuării a 14 zile de carantină se păstrează FORT întreabă de ce mai este solicitat şi testul PCR, argumentând că România este singura ţară din Uniunea Europeană care cere propriilor cetăţeni atât test, cât şi autoizolare în acelasi timp.

Federaţia este de părere că această măsură va duce la falimentarea totală a industriei turistice, transportului aerian şi rutier internaţional.

Articole similare

Ad