AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

FPT Industrial propune motoarele Stage V pentru aplicatii off-road

Vizitatorii standului FPT din cadrul editiei 2016 a EIMA International (Bologna) au ocazia de a afla despre cele mai noi solutii propuse de producatorul de top de motoare pentru aplicatiile din agricultura, in vederea introducerii standardului de emisii Stage V. Pentru a corespunde acestuia, toate motoarele de peste 4 litri vor utiliza HI-eSCR2, a doua generatie a tehnologiei post-tratare HI-eSCR. FPT Industrial confirma astfel strategia sa pe termen lung privind SCR ca solutie fara regenerare activa si evitarea EGR, mentinand avantajele competitive obtinute in Stage IV/Tier 4B, precum cea mai buna economie de combustibil si cea mai buna putere (si cuplu) din clasa sa.
 

Pentru a corespunde cerintelor Stage V privind numarul si masa particulelor, cea de-a doua generatie a Hi-eSCR a integrat un filtru de particule pe SCR, care face din aceasta o solutie compacta, fara cresterea dimensiunii, comparativ cu versiunea curenta, Stage IV. Sistemul de racire si post-tratare a FPT este cu 10% mai mic decat media propusa de concurenti (la motoare de 6 litri si 6 cilindri). Mai mult, solutia flexibila a FPT, cu pana la 20 de structuri diferite disponibile pentru fiecare nod de putere, evita si eforturile de reproiectare suplimentare ale constructorului vehiculului. Noul filtru de particule integrat nu necesita regenerare activa, iar motorul este cel mai bun din clasa sa privind consumul de fluide, redus cu 3% fata de media pietei care utilizeaza EGR cu regenerare activa. In plus, lipsa regenerarii active inseamna maximizarea timpului de functionare, deoarece utilizatorii nu au nevoie sa opreasca echipamentele in timpul operatiilor. Acest lucru inseamna, de asemenea, mai multa siguranta in timpul lucrului, in special in medii inchise, precum staulele.
Din seriile NEF, N67 este o unitate de 6,7 l, cu 6 cilindri, cu o putere maxima de 230 kW (308 CP), gata sa coprespunda standardelor de emisii Stage V. Cu o productie de peste 1,3 milioane de motoare fabricate incepand din 2001, din seria NEF, N67 este cel mai bun motor din clasa sa privind performanta, eficienta si fiabilitatea, fiind ideal pentru tractoare medii si mari, combine agricole, mixere si pulverizatoare pentru furaje.

Articole similare

Ad