Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FPT Industrial va furniza pachete de baterii de înaltă performanță pentru Iveco Bus pentru a sprijini o mobilitate tot mai durabilă

FPT Industrial, lider mondial în producția de soluții de mobilitate cu impact redus asupra mediului, va furniza până la 500 de baterii de înaltă performanță companiei surori Iveco Bus pentru a echipa flota de autobuze urbane articulate de 18 m complet electrice E-WAY, care urmează să fie livrate în Belgia, în urma unui acord-cadru semnat recent cu întreprinderea de transport public De Lijn, deținută de guvernul flamand.

Vehiculele vor fi implementate în mai multe orașe din Flandra, livrările urmând să înceapă în 2024 – primul lot de 65 de vehicule – și să continue potențial pe parcursul a șase ani. Acestea vor reprezenta cea mai mare flotă de autobuze electrice articulate Iveco Bus aflate în exploatare.

Produse la noua uzină ePowertrain de la Torino (Italia), neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, de la FPT Industrial, pachetele de baterii ale mărcii au fost dezvoltate pentru aplicații pentru vehicule utilitare ușoare, microbuze și autobuze. Noua unitate de producție este prima uzină a grupului Iveco cu emisii de carbon complet neutre, care își atinge obiectivele prin compensarea emisiilor de CO2 cu achiziționarea de energie din surse regenerabile și credite de carbon.

Pachetul de baterii FPT de 69 kWh pentru aplicații pentru autobuze pentru Iveco Bus este un pachet de baterii modular care oferă o densitate energetică impresionantă, pentru cea mai bună performanță din clasa sa în aplicațiile pentru autobuze urbane. Grație, în mare parte, tehnologiei NMC (litiu nichel-cobalt mangan), cea mai versatilă, puternică și performantă soluție de până acum, eBS 69 oferă timpi rapizi de încărcare/descărcare.

Flexibilitatea ridicată și soluțiile modulare fac ca pachetele de baterii FPT să fie adaptabile la diferite aplicații, de la autobuze urbane la cele interurbane.

Pe lângă pachetele de baterii, uzina ePowertrain produce, de asemenea, punți electrice pentru vehicule comerciale grele și transmisii centrale electrice pentru vehicule utilitare ușoare, reprezentând o altă etapă importantă pentru calea de decarbonizare a FPT Industrial și pentru strategia sa de a obține emisii nete zero pentru produsele sale și pentru toate activitățile sale industriale.

Articole similare

Ad