Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gala Tranzit 2016 a adunat aproape 800 de reprezentanti ai industriei de transport si logistica

Pe la inceputul lui noiembrie a avut loc la Cluj-Napoca Gala Tranzit 2016, care a adunat un numar record de participanti: circa 500 de transportatori de marfa si de persoane si logisticieni si circa 300 de furnizori de produse si servicii pentru firmele din industrie
 

Gala Tranzit a adunat toata lumea buna a transporturilor si logisticii din Romania, care a vrut sa afle cele mai importante noutati legate de pretul RCA si plata soferilor ce lucreaza la intracomunitar, dar si sa sarbatoreasca, impreuna cu angajatii Tranzit, aniversarea a 15 ani de la infiintarea revistei, in compania Andrei si a trupei ei de muzicieni.
Totodata, Gala Tranzit a inclus si premierea celor mai eficiente firme de transport si logistica din Romania, eficienta masurata in termeni de profitabilitate, cresteri ale volumelor operate, investitii si inovatie.

Dianthus Company este „cel mai eficient transportator din Romania”
Dianthus Company a primit trofeul Tranzit pentru „Cel mai eficient operator de transport marfa”, pentru cele mai bune rezultate financiare obtinute in 2015. Firma pitesteana, care a castigat si Premiul de Popularitate in urma voturilor celor prezenti la eveniment, a fost urmata de International Lazar Company, care a avut cea mai mare crestere a profitului financiar in anul fiscal 2015, insa nu tot a fost obtinut din activitatea principala, transportul, ci o parte a provenit din vanzarea activelor detinute la Hoedlmayr. Cu siguranta insa ca investitiile masive facute in 2015 prin achizitia de active de la edy International Spedition vor duce International Lazar Company intr-o pozitie de top la finalul acestui an.
Pe locul al treilea s-au situat, la egalitate, International Alexander, Total NSA si Fartud, dovedind, astfel, ca firmele de transport specializate pe automotive, fie ca au sediul in Arges, in Arad/Timisoara sau Sibiu, sunt cele care reusesc sa atinga o eficienta cat mai mare in organizare si un numar considerabil de kilometri efectuati.
Printre cei 10 finalisti de la aceasta categorie s-au mai numarat Aquila Prod Com, Dunca Expeditii, Dumagas, Ravitex si Vectra International.

Ion Lazar a fost desemnat „managerul de transport al anului“
Datorita viziunii si strategiei de extindere a activitatii prin achizitia activelor edy International Spedition, Ion Lazar a primit trofeul pentru „Cel mai eficient manager de transport in 2015” pentru pozitionarea afacerii pe mai multe piloane – transport, logistica, real-estate, productie etc. – si oferirea solutiei intermodale intr-un moment in care producatorii incep sa devina tot mai interesati de emisiile de carbon de pe durata transportului bunurilor lor.
Pe locurile al doilea, respectiv al treilea, s-au situat Viorel Angelescu (Vio Trans Grup) si Ciprian Cristea (Logistics Ro Tir), alesi nu numai pentru progresul continuu facut de companiile pe care le manageriaza, ci si pentru viziunea si informarea continua asupra oportunitatilor de business, curajul de a implementa inovatii tehnologice si economice de pionierat chiar si pe pietele mature din vestul Europei si pentru dezvoltarea treptata si sustenabila a afacerilor pe care le conduc.
Daca Viorel Angelescu se afla a doua oara pe podiumul competitiei organizate de revista Tranzit, pentru Ciprian Cristea si Logistics Ro Tir nominalizarea si premiul din acest an reprezinta o premiera, organizatorii avand incredere ca ambele firme vor progresa si in clasamentul din 2016-2017.
Printre finalisti s-au aflat din nou Decebal Popescu de la Cartrans Preda, care a castigat Premiul de Popularitate, precum si Lucia Apostol de la Dumagas.

Carrion Expedition, pentru a doua oara consecutiv „cel mai eficient operator de transport cu capital strain din Romania“
Revista Tranzit a desemnat pentru a doua oara consecutiv firma Carrion Expedition drept „cea mai eficienta companie de transport cu capital strain din Romania”, aceasta fiind si cea mai mare flota de la noi, cu aproape 1.100 de autotractoare. Firma cu capital spaniol este stabilita in Cluj si are nu mai putin de 1.350 de angajati in Romania, avand ca obiectiv sa devina principala flota europeana pentru transport frigorific.
Pe locul al doilea s-a clasat Duvenbeck Logistik, care a castigat si trofeul cel mare in urma cu doi ani si, din nou, votul publicului la aceasta categorie. Spre deosebire de Carrion Expedition, care momentan a crescut enorm doar flota de transport, Duvenbeck si-a extins activitatea foarte mult si in logistica, segment care necesita multe investitii la inceput, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a incheiat 2015 cu rezultate financiare globale mai putin bune decat firma cu capital spaniol.
Pe locul al treilea s-a situat Logistic E van Wijk, firma cu actionariat mixt romano-olandez, care a castigat prima editie a premiilor Tranzit, in urma cu cinci ani.
O mentiune a fost acordata H.Essers, a carui activitate include nu numai transport rutier, ci si transport combinat, expeditii, logistica si distributie.

Gebrüder Weiss revine pe primul loc
Daca Schenker Logistics a primit si anul acesta trofeul de excelenta in expeditii si logistica, gratie rezultatelor foarte bune obtinute si in 2015, ca de altfel in fiecare an din 2010 incoace, Gebrüder Weiss a revenit pe primul loc, obtinand titlul de „cel mai eficient operator de logistica din Romania”.
Firma cu capital majoritar austriac a fost urmata de Gefco si Transmec, prezente si in ultimii doi ani pe podium, insa intr-o ordine diferita fata de cea din acest an. Gefco a evoluat foarte bine in 2015, gratie vanzarilor bune inregistrate de segmentul automotive, in timp ce Transmec a mai pierdut din profitabilitate ca urmare a investitiilor masive facute pentru demararea liniei proprii de transport intermodal de la Oradea. Cu siguranta insa ca firma cu capital italian si sediul la Oradea va viza primul loc in anii urmatori, mai ales ca politica de extindere a activitatii spre servicii logistice cu valoare adaugata va aduce o crestere a volumelor atat la depozitare, cat si la transport si distributie.
Printre finalistii la aceasta categorie s-au mai numarat All Cargo Express, DSV Solutions, FM Logistic, KLG Europe Logistic si Tibbett Logistics (si Tibbett Retail Services) – ultimele dupa mai multi ani de pierdere financiara.

Catalin Olteanu, „managerul anului din logistica”
Gratie implicarii active intr-o multime de activitati menite sa imbunatateasca imaginea furnizorilor de servicii logistice si sa motiveze studentii – viitori angajati ai firmelor de logistica din Romania – Catalin Olteanu, directorul FM Romania, a castigat trofeul Tranzit pentru al doilea an consecutiv, dupa ce si rezultatele companiei pe care o conduce s-au imbunatatit constant. Asta in conditiile in care firma isi continua investitiile in capacitati proprii de depozitare, ceea ce cu siguranta o va plasa printre cei mai eficienti operatori de logistica in anii care urmeaza.
Pe locurile al doilea si al treilea s-au situat David Goldsborough (Tibbett Logistics), gratie progresului financiar foarte mare facut de firma cu capital britanic, respectiv Dragos Geletu, managing partner la KLG Europe Logistics. Dragos Geletu a castigat anul acesta si premiul de popularitate, fiind al doilea titlu de acest gen castigat in cadrul competitiilor organizate de revista Tranzit.
O mentiune speciala a fost acordata lui Bogdan Dragomir, directorul general Step One, datorita dezvoltarii continue a companiei care efectueaza, insa, preponderent transport intern si international, dar sub umbrela unei activitati principale de expeditor.

Articole similare