Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Garantia TIR ar putea fi retrasa Rusiei

IRU il avertizeaza pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ca isi poate retrage garantia TIR de pe teritoriul Federatiei daca Serviciul Vamal Federal (FCS RF) nu inceteaza practicile ilicite.
Sistemul TIR acopera circa 40% din importurile rusesti, cu un impact anual de aproximativ 110 miliarde de dolari asupra comertului.
 

Doar in ultimele sapte luni, masurile ilegale pe care FCS RF le-a luat au dus la cresteri uriase ale costurilor de transport din si spre Rusia, in functie de itinerar si situatie. Asta in ciuda deciziei Curtii Supreme de Arbitraj din Rusia de a declara ilegale restrictiile TIR impuse de FCS RF.
Aceste masuri prejudiciaza climatul de afaceri din Rusia atat pentru companiile nationale, cat si pentru cele  internationale.
Secretarul general IRU, Umberto de Pretto, a declarat: „Este o situatie absurda care dureaza de prea mult timp, aduce prejudicii industriei si costurilor cu comertul in Rusia, care este de departe cel mai mare beneficiar al garantiei TIR. Nu putem continua sa operam in situatia in care agentia guvernamentala actioneaza in neconcordanta cu legislatia nationala si internationala.”

Articole similare

Ad