Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss isi consolideaza pozitia

Cu circa 6.000 de angajati in 150 de filiale, concernul Gebrüder Weiss a inregistrat in anul financiar 2015 o crestere de 3% a cifrei de afaceri, ajungand la 1,28 miliarde de euro. Iar cifra de afaceri din activitatea de transport si logistica a cunoscut o crestere cu 3,9%. Compania a abordat si comertul online, dezvoltand solutiile consolidate eFulfillment in diverse tari din Europa Centrala si de Est.
 

Cota de capital propriu, care ii asigura companiei in mare parte independenta fata de institutiile de credit, a crescut usor, atingand nivelul de 56,7%, fata de 54,3% in 2014. „In ciuda situatiei economice dificile din Europa, datorita investitiilor in echipamente, produse si personal, evolutia pozitiva din anii precedenti a continuat si am oferit clientilor nostri plusvaloare prin intermediul solutiilor logistice inteligente“, conchide Wolfgang Niessner, CEO Gebrüder Weiss.
Investitiile de anul trecut ale companiei s-au ridicat la 53,75 milioane de euro, fata de 56,4 milioane de euro in 2014.

Afacerile de transport si logistica sunt in crestere
Cifra de afaceri inregistrata in transporturi terestre si servicii de logistica a crescut cu 3,9%, atingand 857,7 milioane de euro, fata de 825,8 milioane de euro in 2014. Si divizia Air&Sea a inregistrat anul trecut o crestere de 2%, obtinand o cifra de afaceri de 293,9 milioane de euro, de la 288,1 milioane de euro in 2014. Cifra de afaceri din domeniile servicii de coletarie (KEP) si New Business a crescut cu un procent.
Concernul a inregistrat anul trecut succese si in dezvoltarea managementului lantului de aprovizionare la nivel global. „Pentru a exploata intregul potential de optimizare pentru clientii nostri, trebuie sa privim lanturile lor valorice complexe in intregime si sa ii sprijinim prin servicii eficiente de consiliere, planificare si know-how logistic“, spune Wolfgang Niessner.

Un nou terminal logistic la Singapore
Pe langa dezvoltarea filialelor din Europa Centrala si de Est, Gebrüder Weiss si-a extins activitatea in Asia, consolidandu-si astfel pozitia in calitate de furnizor international de servicii de logistica. Compania a deschis un nou terminal logistic in Singapore, acoperind astfel, impreuna cu filialele din Dubai si Shanghai, o bresa geografica pe continentul asiatic. „Clientilor nostri din Asia le oferim servicii de logistica la inalte standarde europene de calitate, aplicate in mod unitar si combinate cu know-how-ul specific regiunii.“
Un exemplu este societatea mixta Gebrüder Weiss Automotive Logistics, care s-a impus, de la infiintarea sa in 2014, ca furnizor principal de servicii logistice (Lead Logistics Provider) pentru mai multi furnizori si producatori internationali de automobile din China.

Solutii diverse pentru comertul online
Gebrüder Weiss a abordat comertul online aflat in continua crestere, dezvoltand solutiile consolidate eFulfillment in diverse tari din Europa Centrala si de Est. In cadrul acestui proces de extindere, compania si-a dezvoltat si serviciile de livrare la domiciliu, adaugand la oferta sa manipularea de marfa cu doi angajati si montarea de mobila si devenind astfel lider de piata in Austria. Reteaua DPD Austria, al carei asociat este serviciul de coletarie Gebrüder Weiss Paketdienst (GWP), a fost extinsa la peste 1.000 de puncte de ridicare a coletelor pentru clientii privati.
Pentru anul acesta, compania doreste sa isi consolideze in continuare pozitia in Europa Centrala si de Est, de-a lungul fostului Drum al Matasii, spre China, precum si pe pietele de peste ocean. Cu aproximativ 6.000 de angajati, 150 de filiale proprii si o cifra de afaceri anuala preliminara de 1,28 miliarde euro, Gebrüder Weiss se numara printre companiile de top din domeniul transporturilor si logisticii din Europa.

Articole similare

Ad
Ad