Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Gefco revine pe primul loc la „cel mai eficient operator de logistica si expeditii”, in conditiile in care DB Schenker primeste inca o data Premiul de Excelenta in Expeditii si Logistica

Gefco Romania revine anul acesta pe primul loc in clasamentul de eficienta in logistica si expeditii, dupa un 2018 foarte bun din punct de vedere al rezultatelor financiare. Gefco a avut cea mai buna cifra de afaceri raportata la numarul de angajati, la ceilalti indicatori analizati (profit din exploatare, grad de rentabilitate a investitiilor si capitalurilor proprii, EBITDA, grad de indatorare raportat la EBITDA etc.) nefiind prima, insa la toate rezultatele au fost echilibrate, ceea ce a condus-o in final pe prima pozitie, exceptand DB Schenker, bineinteles, care si anul acesta a primit o diploma de excelenta pentru rezultatele deosebite in activitate. Cu toate acestea, trebuie remarcat ca diferenta mare dintre cifrele obtinute de filiala romaneasca a gigantului german a inceput sa se mai micsoreze fata de alte companii analizate de la aceeasi categorie. Pe partea de cifra de afaceri, Aquila Part Prod Com, cel mai mare distribuitor roman, intrece deja DB Schenker – 973 milioane de lei, fata de 601 milioane. Iar la „Profit minus alte venituri din exploatare”, IB Cargo se apropie, dupa cifrele din 2018, de cele ale DB Schenker: 11,6 milioane de lei, fata de 12,7 milioane de lei.

Pe podium au mai urcat Transmec Ro, cu unul dintre cele mai mari EBITDA, si Gebruder Weiss, cu o evolutie constanta in ultimii ani si parametri buni la toate capitolele.
Cu ocazia aniversarii a 25 de ani de activitate, Aquila Part Prod Com a fost recompensata cu o diploma de excelenta pentru cel mai mare distribuitor si operator cu capital romanesc. Investitiile mari continue in depozite si echipamente de depozitare, in paralel cu scaderea parcului auto pentru transport intracomunitar, a determinat mutarea companiei cu sediul central in Ploiesti la categoria „operatori de logistica si expeditii”, chiar daca codul CAEN principal este cel de operator de transport rutier de marfuri (4941).
Ca finalisti au mai fost nominalizati DSV Solutions, KLG Europe si Yusen Logistics.

Articole similare

Ad