Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste 350 de participanți din industria logisticii (firme de transport, expediții, operatori logistici, retail, producție, distribuție și curierat) și furnizori ai acesteia s-au înscris la Gala Tranzit de la Oradea, care va avea loc pe 4 aprilie la Artemis Leto.

Executivi  ai celor mai importante companii din industrie vor dezbate teme de interes ale industriei:

Programul complet al conferinței și lista speakerilor pot fi consultate aici: Gala Logistica 2024 – Traficmedia

Iar firmele care au performat fără cusur în 2022-2023 vor fi aplaudate la scenă deschisă cu ocazia Galei operatorilor de logistică, expediții, distribuție și curierat.

Premiile de eficiență în expediții rutiere și Air&Sea și Contract Logistics vor fi acordate separat firmelor cu capital românesc și multinaționalelor cu filială în România.

Vor fi premiati, de asemenea, producătorii câștigători ai trofeelor International Van of the Year, Pick-Up Award şi International Truck of the Year.

Iar participanții vor putea vedea și utilitare ușoare, medii și grele, camioane și semiremorci ale producătorilor parteneri ai evenimentului.

Vă așteptăm să ocupați ultimele 50 de locuri disponibile la primul eveniment al revistei Tranzit din acest an.

Înscrierea la eveniment o puteți face la email: andreea.matei@traficmedia.ro , tel.: 0732 131 353

Compania internațională de transport și logistică, Gebrüder Weiss a încheiat anul financiar 2023 cu o cifră de afaceri netă de 2,47 miliarde de euro, în scădere față de 2022 (3 miliarde de euro) și peste trendul crescător din perioada 2015-2020.

Cu toate acestea, efectele excepționale ale pandemiei de coronavirus nu au continuat anul trecut, iar afacerile nete ale diviziei Aerian & Maritim au revenit la nivelul anterior, cifrat la 774 de milioane de euro. Gebrüder Weiss a reușit să obțină o cifră de afaceri de 1,27 miliarde de euro în sectorul transporturilor maritim și aerian, datorită tarifelor ridicate practicate în aceste domenii. În transportul rutier și cel de logistică, cifra de afaceri s-a menținut stabilă la 1,45 miliarde de euro. Capitalul propriu s-a majorat la 63%, ceea ce a conferit companiei o bază solidă, pentru a gestiona crizele, și a poziționat statutul de angajator de încredere.

„În pofida conjuncturii economice provocatoare, prin intermediul serviciilor noastre de primă clasă am reușit să contribuim la succesul clienților noștri pe piețele globale de desfacere ale acestora și să amplificăm prezența Gebrüder Weiss cu noi filiale în SUA și Germania. Acest succes se datorează în primul rând implicării necondiționate a angajaților noștri. Conflictele geopolitice și performanța economică globală redusă au avut un impact negativ asupra cifrei de afaceri și a volumelor de transport. Cu toate acestea, situația noastră financiară stabilă ne-a permis să implementăm în continuare, și în 2023, un program cuprinzător de investiții pentru extinderea filialelor și serviciilor noastre.”,

a declarat Wolfram Senger-Weiss, președintele Consiliului de administrație al Gebrüder Weiss. De asemenea, a subliniat că multe dintre proiectele amânate din cauza pandemiei de Coronavirus au putut fi realizate în 2023. 

Investiții în extinderea rețelei

Gebrüder Weiss și-a consolidat rețeaua pe piața germană și americană, precum și în Europa de Sud-Est, având un volum record de investiții de 187 de milioane de euro. În Bavaria, compania de logistică și-a întărit poziția prin preluări și achiziții imobiliare în diverse orașe, așa cum Bayreuth, Konradsreuth și Nürnberg, și prin construirea unui nou terminal de expediții la Straubing. În SUA, rețeaua a fost extinsă cu noi puncte de lucru în Miami și Laredo, Texas. Investițiile au inclus și cea de-a doua locație în apropiere de București, extinderea terminalului logistic din Ungaria și construcția unor noi depozite logistice în Graz și Reutte, Tirol.

Ca urmare a preluărilor recente, numărul de angajați ai companiei Gebrüder Weiss din cele 180 de locații din întreaga lume s-a majorat la 8.600, comparativ cu 8.400 în 2022. Pe de altă parte, compania a investit și în digitalizarea managementului lanțului de aprovizionare. Astfel, portalul web pentru clienți myGW a fost extins pentru a include funcții de analiză a stocurilor, cunoscut sub numele de Warehouse Analytics, care procesează datele analitice de depozit pentru a oferi o transparență mai mare în lanțul de aprovizionare. Portalul servește ca platformă centrală de informare și comunicare pentru clienți, oferindu-le posibilitatea de a monitoriza în timp real și de a estima ora sosirii transporturilor lor globale (ETA – Estimated time of arrival).

Extinderea energiilor regenerabile 

Compania a avansat în demersul său de decarbonizare a activităților de afaceri. Trei sferturi din necesarul propriu de energie electrică în regiunea D-A-CH sunt acoperite deja de energia solară autogenerată. În 2023, Gebrüder Weiss a pus în funcțiune alte nouă sisteme în spațiul D-A-CH și în Europa de Est. Cele 27 de sisteme fotovoltaice existente au totalizat 5.850 MWh de energie electrică, dublând cantitatea de emisii de CO2 economisite la 2.750 de tone. De asemenea, prin parcul său eolian din nordul Germaniei, compania își asigură un mix de energie electrică ecologic încă din 2011.

Gebrüder Weiss se preocupă tot mai mult în mobilitatea electrică, ca parte a eforturilor sale de a atinge neutralitatea climatică până în 2030. Astfel, compania folosește deja autoutilitarele electrice pentru livrarea bunurilor comandate online clienților finali din Austria, Ungaria, Croația și România. În acest an, două camioane alimentate cu baterii vor fi lansate în Germania, iar în Austria vor fi cumpărate și alte camioane electrice și vehicule de livrare electronică. În tranziția către mobilitatea electrică, compania de logistică își adaptează o mare parte a flotei sale de camioane din Austria pentru utilizarea uleiului vegetal hidrogenat (HVO) drept combustibil.

După declinul înregistrat în comerțul global și tendințele de recesiune, Gebrüder Weiss se așteaptă la o ușoară redresare economică începând cu a doua jumătate a lui 2024, ceea ce va conduce la o evoluție mai pozitivă a cifrei de afaceri. Acest redresare este alimentată de succesul companiilor naționale.

„Acum beneficiem de faptul că suntem poziționați ca jucător mondial și putem răspunde rapid evoluțiilor economice ascendente din anumite regiuni cu serviciile logistice locale necesare. În același timp, vedem confirmată strategia noastră de digitalizare «Best of both worlds». În special ultimii ani au arătat cât de important este să investești atât în dezvoltarea rețelei operaționale, cât și în competența digitală a companiei.”,

a subliniat Wolfram Senger-Weiss.