Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Geodis: Parteneriat cu Phantom Auto pentru producția primului stivuitor operat de la distanță

GEODIS, furnizor mondial de logistică, a colaborat cu Phantom Auto, experți în software de operare la distanță pentru vehicule neînsoțite, pentru a dezvolta un stivuitor care poate fi controlat de la distanță. Acest program inovator are drept scop îmbunătățirea confortului și siguranței și crearea de oportunități de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități fizice și altele care sunt subreprezentate istoric în industria logistică.

Primele teste au avut loc în Franța (Levallois și Le Mans) ca parte a unei cooperări de mai mulți ani între GEODIS, Phantom Auto și Fenwick-Linde pentru a crea primul stivuitor acționat de la distanță, capabil să fie controlat de la mii de kilometri depărtare. Este precursorul unei revoluții în natura muncii din industria logistică, extinzând oportunitatea către oameni din punct de vedere demografic subreprezentat istoric (de exemplu, femei, persoane cu dizabilități fizice, izolate geografic și multe altele).

Această cooperare provine dintr-o idee creativă a unui manager GEODIS și a fost dezvoltată în cadrul programului de inovare internă. Soluția utilizează un stivuitor Fenwick combinat cu software-ul de operare la distanță securizat Phantom pentru a permite lucrătorilor la distanță să opereze vehiculul, deblocând eficiența și câștigurile de utilizare a echipamentelor. De exemplu, un lucrător de la distanță poate opera mai multe stivuitoare la mai multe depozite la diferite ore ale zilei, toate dintr-o locație centrală.

Operatorii de la distanță GEODIS, denumiți și drivere digitale, vor putea să se „teleporteze” între diferite vehicule și între diferite depozite printr-un clic de la un buton, totul din siguranța unui birou îndepărtat. Software-ul Phantom oferă operatorilor de la distanță ai GEODIS ochi și urechi în timp real în jurul fiecărui vehicul, permițându-le să ghideze vehiculele în siguranță și cu încredere de oriunde este convenabil.

Soluția contribuie la reducerea accidentelor și creșterea siguranței generale în depozite, reducerea numărului de persoane fizic în depozite pentru a spori confortul lucrătorilor, crearea de noi locuri de muncă pentru operatorul de la distanță, care să poată să se desfășoare într-un mediu de birou, să angajeze persoane care pot avea dizabilități fizice care le restricționează utilizarea stivuitoarelor tradiționale, precum și persoane din alte categorii demografice subreprezentate istoric, să recruteze din regiuni din afara locului în care sunt amplasate depozitele, inclusiv zone cu șomaj mai mare. „Tehnologia Phantom Auto permite echilibrarea dinamică a alocării forței de muncă, depozite mai sigure, bunăstare sporită a lucrătorilor și oportunități de angajare pentru cei care altfel nu ar putea conduce fizic stivuitoare”, a declarat Stéphanie Hervé, directorul operațional GEODIS Europa de Vest, Orientul Mijlociu și Africa . „Această inovație va fi în beneficiul comunității mai largi și indică viitorul operațiunilor logistice”.

Articole similare

Ad