Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Geodis si Delta Drone vor produce in serie o drona pentru inventar in depozite

Dupa aproape doi ani de dezvoltare, solutia complet automata de inventar al depozitului folosind drone – fara a fi nevoie de interventie umana si fara a se intrerupe activitatile uzuale – dezvoltata de Geodis si Detla Drone va fi operationala la finalul acestui an. Pentru a se ajunge insa aici a fost nevoie ca prototipul dronei sa zboare peste 1.000 de ore de la un capat la altul al celor trei depozite pilot. Principalele avantaje ale acestei solutii sunt productivitatea mai mare, datorata faptului ca inventarul se va face in afara orelor in care se lucreaza in depozit, siguranta sporita a angajatilor si acuratetea mai buna, de aproape 100%.
 

In faza de prototip echipamentul a facut multiple teste in conditii reale pentru a ajunge sa respecte constrangerile specifice depozitelor, cum ar fi luminozitatea scazuta si impactul pe care foliile din plastic cae acopera paletii il au asupra capturilor de imagine, care au cerut adaptari speciale ale camerelor incorporate in drone. Aceasta fata s-a incheiat in 2017 cu dezvoltarea unei solutii complete „plug and play“ care se poate muta usor de la un depozit la altul, fara a impune alte modificari in aceste centre, si care se adapteaza la toate tipurile de WMS.
Datorita acestor rezultate foarte bune, Geodis si Delta Drone colaboreaza acum pentru a pune la punct ultimele detalii (alegerea designului si a celor mai bune componente) inainte sa inceapa productia in serie, la finalul acestui an. Pentru inceput Geodis va fi singurul utilizator al acestei solutii in depozitele proprii.
Echipamentul presupune un robot care sta la nivelul solului, dotat cu o baterie care ofera energia si autonomia necesara pentru a naviga liber prin depozit si o drona cu patru camere high-definition. Lor li se alatura tehnologia de geolocalizare, astfel ca ele pot opera independent de oameni in orele cand depozitul este inchis. Solutia permite numararea si raportarea in timp real, procesarea datelor si reintroducerea lor in sistemul IT al depozitului.

Articole similare

Ad
Ad