Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania, cel mai important partener comercial al Romaniei

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK) a anuntat bilantul schimburilor comerciale dintre Romania si Germania. Astfel, potrivit INS, Germania a fost si in 2014 partenerul comercial nr. 1 al Romaniei. Importurile din Germania au insumat 11,2 mld. EUR, cu 8,7% mai mult decat in 2013, iar exporturile 10,1 mld. EUR, in crestere cu 9,8% fata de anul precedent. Per total, majorarea importurilor si a exporturilor germane s-a situat peste cresterea de circa 5% a totalului exporturilor si importurilor romanesti.
 

Cele mai importante grupe de produse, pe care Romania le importa din Germania, sunt masini si aparate, mijloace si materiale de transport, metale comune. In ce priveste exporturile catre Germania masinile si aparatele se afla de asemenea pe primul loc, urmate de mijloace si materiale de transport si de materiale textile.
In 2015 se asteapta de asemenea o evolutie pozitiva atat a relatiilor economice romano-germane, cat si a investitiilor germane in Romania. AHK Romania, in calitate de reprezentanta oficiala a economiei germane in Romania, contribuie la imbunatatirea conditiilor de afaceri si de investitii din Romania, una dintre preocuparile importante fiind dezvoltarea sistemului de invatamant profesional dupa modelul dual, in vederea asigurarii de personal calificat in Romania.

Articole similare

Ad