Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Germania instituie noi reguli pentru şoferii care vin din Polonia

Situația pandemică din Polonia se înrăutățește, iar Germania și-a clasificat vecinul din est, începând de duminică 21 martie, drept zonă cu incidență ridicată. Intrarea din Polonia către Mecklenburg-Pomerania de Vest, Brandenburg și Saxonia este permisă numai cu un test de Covid-19 negativ, însă regulile sunt diferite pentru lucrătorii din transport.

În Saxonia se aplică excepții pentru transportul transfrontalier de persoane şi mărfuri, cu condiția respectării regulilor adecvate de protecție și igienă și pentru o ședere de maximum 72 de ore. Altfel, la intrarea în ţară e necesar un test negativ, în germană, engleză sau franceză, la fiecare trecere a graniţei dinspre Polonia în Saxonia.

Persoanele care s-au aflat într-o zonă de risc internațional în ultimele zece zile până la momentul intrării în Mecklenburg-Pomerania Occidentală sunt obligate să se înregistreze digital la https://www.einreiseanmeldung.de. Dacă înregistrarea digitală nu e posibilă, în cazuri excepționale, trebuie făcută o înregistrare scrisă. Personalul de transport este scutit de obligația de a se testa dacă șederea într-o zonă internațională cu incidență ridicată a fost mai mică de 72 de ore și au fost respectate regulile de protecție și igienă.

La intrarea din Polonia în Brandenburg, personalul de transport trebuie să declare dacă a fost anterior într-o zonă cu incidență ridicată. Dacă persoanele au stat într-o zonă cu risc mai puțin de 24 de ore sau dacă stau în Germania până la 24 de ore, acestea pot fi scutite de cerinţa de notificare. Personalul de transport este scutit de obligația de a se testa dacă a fost într-o zonă cu incidență ridicată doar 72 de ore sau va sta în Germania doar 72 de ore.

Mecklenburg-Pomerania de Vest a înființat centre de testare la punctele de trecere a frontierei din Linken și Ahlbeck de la mijlocul lui martie. Taxa pentru un test este de 10 euro pentru navetiști și de 20 de euro pentru toți ceilalți. Potrivit guvernului de stat, Brandenburg vrea să înființeze trei stații de testare la Frankfurt (Oder), pe autostrada A 12 și la Guben (Spree-Neisse).

Articole similare

Ad
Ad