Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania întărește controalele în frontieră. Șoferii de camioane trebuie să prezinte test negativ.

Germania a implementat de duminică, 14 februarie, controale mai stricte la frontierele sale cu Republica Cehă și Tirol (Austria), în efortul de a stopa răspândirea unor variante de coronavirus mai contagioase.

Noile restricții care au intrat în vigoare la miezul nopții limitează intrarea din aceste zone cetățenilor și rezidenților germani, șoferilor de camioane, personalului serviciilor de transport și de sănătate și altor câteva categorii care trebuie să se înregistreze online și să prezinte un test Covid-19 negativ, arată Associated Press. Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a declarat ziarului Bild am Sonntag că noile verificări pot cauza unele întârzieri la frontieră.

Rata de infecție în Germania a scăzut constant în ultimele săptămâni, dar oficialii sunt îngrijorați de posibilul impact al variantelor de virus descoperite pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud. Ambele au fost raportate în Germania, dar până acum par să reprezinte doar o mică parte din cazuri. Un număr semnificativ de cazuri au fost însă descoperite în Tirol, iar răspândirea variantei britanice a determinat blocarea completă a unor districte cehe de la granița cu Germania și Polonia.

Pentru a preveni cozile de camioane în Austria, oficialii din Tirol au planificat să verifice camioanele care se îndreaptă spre Germania la Pasul Brenner, pentru a se asigura că șoferii au documentele necesare pentru a intra în Germania.

Articole similare

Ad