Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania, liber la restricții până pe 30 iunie. Asociațiile italiene acuză guvernul că nu este sensibil la nevoile transportatorilor

Guvernul german a luat decizia de a permite camioanelor să circule fără restricții încă o lună și jumătate. Asociațiile italiene de transport au cerut măsuri similare, deocamdată fără răspuns din partea Ministerului Infrastructurii.

Anularea restricțiilor privind vehiculele de peste 7,5 tone a fost dată de Guvernul Federal până la 30 iunie, motivând starea legată de pandemie și necesitatea asigurării transporturilor. La fel s-a petrecut și în Italia începând cu 15 martie 2020, atunci când Ministerul Infrastructurii a eliminat întotdeauna interdicțiile, având în vedere situația neprevăzută și, prin urmare, necesitatea de a asigura transportul mărfurilor esențiale. Apoi, în luna mai, restricțiile au revenit, motiv pentru care asociațiile de transport rutier, 14 la număr, au semnat o scrisoare comună cerând extinderea programului de eliminare a interdicțiilor legate de tonaj. „Am cerut să menținem suspendarea calendarului interdicțiilor pentru vehiculele grele și în Italia până la sfârșitul situației de urgență provocată de COVID, pentru a putea continua să asigurăm fluxul de mărfuri și să ajutăm la redresarea economiei puse la încercare în ultimul an, dar, încă o dată, nevoile producătorilor și logisticienilor au fost puse în plan secund“, a afirmat Thomas Baumgartner, președintele Anita.

Articole similare

Ad