Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: Proiectul autostrăzii electrificate Suedlink prinde contur

Punctele finale ale autostrăzii electrificate planificate Suedlink între Schleswig-Holstein și Baden-Württemberg prind contur. Operatorii de sisteme de transport Tennet și Transnet BW au atribuit companiei Siemens contractul de construire a două stații de conversie, așa cum au anunțat ambele companii luni, 23 august. „Volumul de atribuire pentru ambele sisteme este de câteva sute de milioane de euro”, spune comunicatul de presă. „Volumul total de investiții pentru SuedLink se ridică la aproximativ 10 miliarde de euro.”

Stațiile de conversie vor fi construite în nord în Brunsbüttel (districtul Dithmarschen) și în sud-vest în Leingarten / Großgartach lângă Heilbronn. Suedlink este una dintre mai multe autostrăzi electrificate planificate care urmează să devină coloana vertebrală a tranziției energetice din Germania. Este destinat transportului de energie electrică verde produsă în nordul Germaniei spre sud. 

Coridorul se întinde pe aproape 700 km de la Schleswig-Holstein prin Saxonia Inferioară, Hesse, Turingia și Bavaria până la Baden-Württemberg. Un al doilea traseu se ramifică în prealabil și se termină în Bavaria.

Până acum doar Scania și Mercedes-Benz au testat “camioanele-troleibuz” pe câteva sute de kilometri de autostradă din Germania. Rezultatele testelor au fost foarte bune, astfel că s-a decis extinderea investițiilor în autostrăzile electrificate.

Articole similare

Ad