Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania suspendă obligaţia depunerii cererilor de insolvenţă până în aprilie 2021

Guvernul federal german a suspendat obligația agenţilor economici de a depune cerere de insolvență până la sfârșitul lui aprilie 2021, în contextul în care plata ajutoarelor de stat pentru coronavirus a fost întârziată. Cancelarul german Angela Merkel și șefii de guvern ai statelor federale au decis, de asemenea, să prelungească măsurile de combatere a pandemiei până pe 14 februarie a.c.

Până în prezent, suspendarea obligației de depunere a cererii de insolvență pentru companiile care au ajuns în dificultăți financiare din cauza crizei coronavirus și care au depus o cerere de ajutor de stat, dar care nu au primit încă integral suma, fusese limitată la 31 ianuarie 2021. „Ajutorul de stat din cadrul Pachetului III va fi mai simplu de acordat, mai extins și mai direcționat”, a declarat ministrul federal de finanțe Olaf Scholz (SPD) după un acord cu ministrul federal al economiei, Peter Altmaier. Acesta din urmă a precizat că în cazul Pachetului III, companiile vor primi ajutor financiar pentru fiecare lună în care pot demonstra o scădere a vânzărilor de cel puțin 30% comparativ cu acceaşi lună a anului trecut. Până în prezent, companiile au trebuit să demonstreze că au suferit o scădere a vânzărilor pe parcursul mai multor luni sau că au fost afectate direct sau indirect de restricţiile impuse. În plus, pentru noiembrie și decembrie, cei afectaţi trebuiau să demonstreze o reducere cu 40% a vânzărilor.

Reprezentanţii guvernului german au anunţat că suma maximă de finanțare lunară pentru Pachetul de ajutor III ar trebui mărită până la 1,5 milioane de euro per companie, cu condiția însă ca acest lucru să fie permis în temeiul legislației UE privind ajutorul de stat. Până în prezent, subvenţiile acordate au fost de maximum 500.000 de euro pentru companiile care au fost nevoite să-şi închidă activitatea din cauza pandemiei şi respectiv de 200.000 de euro pentru toate celelalte companii. De asemenea, avansurile acordate pentru plățile ulterioare ale companiilor, vor fi, de asemenea, majorate, de la 50.000 la 100.000 de euro.

Articole similare

Ad