Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: Transporturile umanitare în zonele afectate de inundații sunt scutite de taxele de drum

Zeci de camioane încărcate cu ajutoare, atât din Germania, cât și din țările vecine, ajung în această perioadă în zonele Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia pentru a sprijini populația grav afectată de inundații. Autotrenurile sunt scutite de la taxele de drum.

Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) informează că aceste transporturi se încadrează la categoria „Umanitare“, drept urmare beneficiază de scutire la taxele de drum în Germania. Donațiile de hrană și materiale sunt livrate punctelor de colectare și distribuție, care le distribuie populației afectate. Pentru a se încadra legislației în vigoare, BAG informează că livrările menite să ajute populația în urma dezastrului trebuie să fie realizate pentru oameni la modul general și nu în mod specific pentru un anumit grup de persoane (rude, cunoștințe, prieteni). Distribuția se realizează prin intermediul punctelor de colectare puse la dispoziție de stat și de organizațiile caritabile.

Pentru a dovedi că un anumit transport a fost umanitar, se recomandă păstrarea unei liste în vehiculul unde sunt enumerate bunurile încărcate (alimente, articole de igienă, îmbrăcăminte, pături, mobilier etc.) și punctul de colectare / distribuție. Retururile goale, dar cu legătură directă cu aceste transporturi, de exemplu călătoria de întoarcere goală la sediul companiei, sunt, de asemenea, scutite de taxe.

Articole similare

Ad