Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Girteka Group își extinde aria de acoperire în domeniul transportului durabil

Girteka a înființat noi servicii de transport multimodal din Finlanda în Germania. Compania poate oferi acum soluții mai durabile, utilizând capacitatea flotei sale și conectând transportul rutier cu serviciile de feribot.

Integrarea soluțiilor multimodale este una dintre modalitățile de abordare eficientă a problemelor legate de lipsa de șoferi și decarbonizare. O astfel de abordare permite dezvoltarea de servicii logistice care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă ale șoferilor, ajutând în același timp la reducerea emisiilor generate de transportul rutier de mărfuri.

Domeniul de aplicare al noilor servicii multimodale

În cadrul unei colaborări strategice cu Finnlines și Transfennica, Girteka furnizează servicii de la Hanko, în Finlanda, la Rostock și Lubeck, în Germania, traversând aproape 1.000 km peste Marea Baltică.

Datorită unei flote extinse de peste 7.000 de remorci, compania oferă clienților un nivel de flexibilitate și eficiență de neegalat. Modelul unic permite ca remorcile să fie lăsate într-un port și să fie preluate altele noi la destinație, optimizând rotația încărcăturii și reducând timpii morți.

Acest serviciu robust este disponibil șapte zile pe săptămână, asigurând timpi de livrare consecvenți care se potrivesc cu opțiunile lor doar rutiere, dar cu emisii de CO2 considerabil mai mici.

“Prin transferul strategic al unei părți din transportul rutier de mărfuri din Finlanda către Germania pe rute maritime, nu numai că reducem presiunea pe autostrăzile puternic congestionate, dar contribuim în mod semnificativ și la reducerea emisiilor de CO2. Până în prezent, cu acest nou serviciu, am reușit să economisim peste 330.000 de kg de emisii de CO2, acoperind 350.000 km”, explică Adele Lasionytė, șefa unității de afaceri de la Girteka.

În plus, serviciul urmărește să ridice nivelul de confort și satisfacție profesională a șoferilor Girteka. Prin facilitarea unor rute mai scurte și mai localizate, Girteka nu numai că își reduce impactul asupra mediului, dar îmbunătățește și condițiile de lucru pentru șoferii săi valoroși.

Prin parcurgerea unor distanțe mai scurte, șoferii pot avea mai multă flexibilitate și mai multe oportunități de a obține un bun echilibru între viața profesională și cea privată, pe care compania se concentrează.

Potențialul de extindere a serviciilor viitoare

Pe măsură ce industria logistică se confruntă cu dubla provocare a decarbonizării și a menținerii unui avantaj competitiv, opțiunile de transport multimodal și intermodal apar ca alternative din ce în ce mai viabile la transportul rutier tradițional de mărfuri.

„Privind în viitor, vedem un potențial considerabil în extinderea serviciilor noastre multimodale și intermodale. Pe măsură ce interconectarea lanțurilor de aprovizionare globale crește, analizăm în mod activ rute suplimentare pentru a conecta Europa de Nord cu alte regiuni continentale. Această strategie se aliniază cu obiectivele clienților noștri, care se extind dincolo de decarbonizare pentru a cuprinde eficiența generală și beneficiile pentru părțile interesate, fie că este vorba de clienți, parteneri sau de echipa noastră, în special, de șoferii noștri. Această abordare multifațetată a logisticii exemplifică angajamentul nostru față de practicile de afaceri responsabile”, rezumă A. Lasionytė.

Transportul durabil: o situație în care toți câștigătorii sunt avantajați

Sustenabilitatea transportului multimodal, în special atunci când integrează serviciile rutiere și de feribot, reprezintă o abordare transformatoare pentru reducerea impactului industriei logistice asupra mediului.

Datorită dimensiunii lor, feriboturile oferă mijloace mai eficiente din punct de vedere energetic pentru transportul de mărfuri pe distanțe lungi. Acest lucru este esențial în efortul continuu de decarbonizare a transporturilor. În plus, posibilitatea șoferilor de a-și lăsa remorcile în port pentru a fi preluate de un alt șofer minimizează timpii de inactivitate și timpii de funcționare a motoarelor, reducând și mai mult amprenta de carbon. Prin optimizarea acestei combinații de transport rutier și cu feribotul, Girteka își va spori eficiența operațională, creând un scenariu avantajos pentru mediu, pentru clienții noștri și pentru ecosistemul logistic mai larg.

Articole similare

Ad