Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Girteka Logistics cumpara 500 de camioane DAF XF

Compania Girteka Logistics a comandat 500 de autocamioane DAF XF pentru operatiunile sale internationale in regim de camion complet, anunta producatorul olandez, majoritatea urmand a fi date in folosinta in intervalul iulie-octombrie.
Specializata in transportul de marfuri in regim de camion complet, compania lituaniana Girteka Logistics are o flota de peste 4.400 de camioane si 4.700 de remorci, alaturi de un colectiv de soferi format din peste 9.000 de persoane. „Bazandu-ne pe excelenta fiabilitate, siguranta si eficienta a consumului de combustibil, am decis sa adaugam 500 de autocamioane XF flotei noastre in crestere. Majoritatea vor fi date in folosinta din iulie pana in octombrie 2018”, a declarat Mindaugas Raila, Directorul Girteka Logistics.
 

„Aceste noi camioane DAF fac parte din planul nostru de a ne extinde afacerea in intreaga Europa.” Oficialul companiei a mai spus ca decizia de a opta pentru DAF XF a venit in urma unor studii de piata complexe. „Pentru a ne sustine pozitia de operator premium in domeniul transporturilor, aveam nevoie de un produs premium, care, printre altele, sa ne ofere cele mai mici costuri de exploatare prin cel mai redus consum de combustibil. In acelasi timp, dorim sa le oferim soferilor nostri cel mai bun nivel de confort posibil, motiv pentru care am ales versiunile luxoase XF Space Cab si Super Space Cab”, a mai spus Mindaugas Raila.
Cele 500 de autocamioane vor fi echipate cu motorul PACCAR MX-13 de 12.9 litri (365 kW/480 CP, 2.500 Nm la doar 900 rpm) si noua cutie de viteze automata TraXon. Camioanele beneficiaza de Predictive Cruise Control (control predictiv al vitezei de croaziera), Predictive Shifting (schimbare predictiva a vitezelor), Lane Departure Warning (avertisment de parasire a benzii), AEBS (sistem avansat de franare de urgenta) si Forward Collision Warning (avertisment privind riscul de coliziune frontala). Totodata, functia DAF Driver Performance Assistant (asistentul de performanta al soferului) ajuta soferul sa obtina o eficienta maxima a consumului de combustibil, la fel si sistemul avansat Eco Roll al DAF. Pentru o perioada de functionare maxima, Girteka Logistics a optat pentru intervale de intretinere de pana la 200.000 de kilometri.

Articole similare

Ad