Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gottlieb Daimler si Karl Benz, doi inventatori care au schimbat lumea

Mercedes-Benz foloseste fiecare prilej pentru a se intoarce la istoria sa bogata si valoroasa.
Tocmai de aceea, anul trecut fiecare eveniment organizat de producatorul german a prilejuit si o vizita intr-un loc incarcat de istorie, cum ar fi casa memoriala Gottlieb Daimler din Schorndorf sau primul atelier de productie al lui Karl Benz, din Ladenburg, langa Mannheim, si el transformat in muzeu.
Paradoxul a facut ca Daimler si Benz sa descopere in acelasi an (1886), independent unul de altul, vehiculul cu autopropulsie.

 

Totul a inceput cu inventia primului motor pe benzina (in 1884), urmata de masina cu doua roti (in 1885) si de caleasca motorizata, primul vehicul cu motor, pe patru roti, din lume, un an mai tarziu. Gottlieb Daimler (1834-1900) si-a folosit inventivitatea nu numai pentru a produce vehicule care sa mearga pe sosea, ci si pe mare, pe calea ferata sau in aer. Munca lui Daimler, impreuna cu Karl Benz, a pus fundatia celei mai cunoscute marci din lume, Mercedes-Benz.
Gottlieb Daimler s-a nascut in 1834 intr-o casa deasupra unei bacanii si a unui magazin de vin. Locul in care Gottlieb si-a petrecut anii tineretii alaturi de cei trei frati ai sai a fost cumparat de Daimler Benz AG in 1979, restaurandu-l si aducandu-l la conditia initiala.
Anul trecut, pentru a marca cea de-a 175-a aniversare a zilei de nastere a lui Daimler, Mercedes-Benz a reorganizat expozitia de la parter
aducand aici o colectie impresionanta de exponate, modele si documente datand de pe vremea vietii profesionale a pionierului industriei auto.
Situat langa Mannheim, Ladenburg a vazut in 1908 primul autovehicul C. Benz Sohne iesind de pe linia de fabricatie a atelierului conceput initial ca fabrica de asamblare a motoarelor. In prezent, atelierul a fost transformat in muzeu de autoturisme Karl Benz. Restaurata cu multa daruire si adusa la splendoarea sa originala, cladirea are ca exponate principale doua vehicule C. Benz Sohne construite in Ladenburg, precum si alte modele clasice construite ulterior de Benz sau Mercedes-Benz. Muzeul contine si o multime de documente istorice si exponate autentice care ofera informatii despre viata si activitatea lui Benz.

Articole similare