AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grindeanu: Redeschiderea liniei de cale ferată din Portul Galați va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucraina

Lucrările la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi urmează să fie finalizate în luna august a acestui iar redeschiderea acestei linii va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucraina, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Lucrările, care sunt realizate în regie proprie de Regionala de Căi Ferate Galaţi, au început în luna iunie şi urmează să fie finalizate în luna august, anul acesta (2022). Redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucraina (via Republica Moldova) în Portul Galaţi“, a scris miercuri, 29 iunie, pe Facebook, Sorin Grindeanu. Concret, vor fi înlocuite 1.100 de traverse speciale din lemn cu o lungime de 2.80 metri fiecare și alte 250 de traverse din lemn speciale de pe zona aparatelor de cale, va fi înlocuit materialul mărunt de prindere, se va completa prisma de piatră spartă şi vor fi executate burajele tehnologice. O parte din aceste operaţiuni sunt executate manual de lucrătorii Regionalei CFR Galaţi, deoarece pentru acest tip de şină cu ecartament sovietic nu există în România utilaje grele de cale.

Potrivit ministrului Transporturilor, până în acest moment au fost înlocuite 698 de traverse speciale din lemn (2,80 m) dintre care 245 de traverse pe aparatele de cale. Au mai fost înlocuite aproape patru mii de tone de material mărunt de prindere şi a fost completată prisma cu 120 de tone de piatră spartă. Burajul traverselor cu utilaje de mică mecanizare a fost realizat pe 1280 metri liniari de cale.

Videoclipul poate fi urmărit AICI:

https://fb.watch/dXMcL-DskH/

Articole similare

Ad
Ad