Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Krone isi continua cresterea

In ciuda unei recesiuni semnificative mai ales in industria de masini agricole si in ciuda conditiilor mai putin favorabile din sectorul vehiculelor utilitare, Grupul Krone si-a continuat cresterea, inregistrand vanzari in valoare de aproximativ 1,8 miliarde de euro in anul fiscal 2015/2016, un rezultat care il depaseste pe cel din anul precedent, de 1,6 miliarde de euro.
Vanzarile de semiremorci comerciale au crescut usor fata de anul precedent, totalizand 1,2 miliarde de euro, din care 362,8 milioane de euro in Germania (fata de 328 milioane de euro, in anul anterior), ceea ce se traduce printr-o crestere de 10,6%.
 

Piata germana continua sa fie cea mai importanta pentru acest segment de afaceri, contribuind cu 29,8% la veniturile totale generate de vanzari. Pe pietele externe, Krone a crescut vanzarile la 855 milioane de euro de la 755,9 milioane de euro, in anul anterior. Vanzarile in Europa de Vest au reprezentat 41% din veniturile totale in timp ce piata din Europa de Est a contribuit cu 26,6% (21,4% anul anterior).
Vanzarile de masini agricole au crescut, de asemenea, la 568,6 milioane de euro in 2015/2016 de la 554,5 milioane de euro in anul precedent. 24,9% din aceste vanzari au fost generate de Germania (27,9% in anul precedent), in timp ce pietele din Europa de Vest au contribuit cu 32,5% (anterior 32,2%). Contributia vanzarilor din America de Nord a ramas neschimbata, cu 20,5% din total, cele din Europa de Est au scazut la 10,7% de la 11,3%, iar cele din restul lumii au crescut la 11,4% de la 8,1%. Cea mai mare pondere a fost reprezentata de produsele de linie BiG – combinele autopropulsate BiG X, cositoarele auto-propulsate si de mare capacitate BiG M, presa de balotat si modele de presa baloti rotunzi Krone.
Excedentul anual conduce la o crestere a capitalului propriu al grupului cu 47,8 milioane de euro la 445,3 milioane de euro (anterior 388,5 milioane de euro). Proportia capitalului propriu a crescut la 47,8%, de la 45,9% anul anterior. Grupul are in prezent 700,6 milioane de euro (anterior 672,4 milioane de euro) disponibili sub forma de capital pe termen mediu si lung. Suma cuprinde activele fixe, dar si intregul stoc al activelor precum si multe creante.
Vanzarile grupului in Germania au fost 504,5 milioane de euro, ceea ce reflecta o crestere de 4,6% fata de anul precedent. Circa 28,1% din vanzarile pe piata interna Krone au fost generate de divizia de Masini Agricole si aproximativ 71,9% de cea de Vehicule Utilitare. In total, grupul Krone a inregistrat 28,2% din vanzarile sale in Germania (anul precedent: 29,4%). La 71,8%, vanzarile realizate in afara Germaniei au crescut usor fata de anul precedent, cand acestea au fost de 70,6%, in crestere cu 126,2 milioane de euro la 1,28 miliarde euro, ceea ce reprezinta o crestere de 10,9% fata de aceeasi perioada a anului precedent. 33,3% din vanzarile grupului in afara Germaniei au fost generate de utilajele agricole si 66,7% de trailere.
In anul financiar trecut, Grupul Krone a angajat 4.281 de persoane in toate operatiunile sale din intreaga lume (in special forta de munca de baza; fata de 3.097 in anul precedent). Aceasta cifra include 261 de ucenici (fata de 220 in anul anterior). Cresterea substantiala a numarului de angajati este atribuit extinderii diviziei Krone de remorci comerciale prin fuziunea cu Brüggen in Krone Vehicule utilitare. In plus, agentii temporari au fost preluati ca angajati cu norma intreaga. Acest lucru s-a aplicat in special la fabrica de Masini Agricole din Spelle.
Pentru a fi mai aproape de clienti, divizia de Masini agricole Krone a infiintat doua noi filiale in 2016 – una in Franta si una in China. De asemenea, decizia de a muta sediul american din Memphis (Tennessee) la Shelbyville (Indiana), in anii urmatori, a fost determinata de aceasta filozofie. In plus, Krone a deschis un nou centru in Turcia si intentioneaza sa infiinteze altele in Franta si Tarile de Jos.
Ca parte a fuziunii diviziei de transport comerciale cu Brüggen, Krone a anuntat, de asemenea, un pachet important de investitii pentru modernizarea si digitalizarea fabricilor de productie. Aproximativ 50 de milioane de euro sunt alocati numai pentru investitiile in fabrica de la Werlte.

Articole similare

Ad