AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Guvernul a stabilit numarul extracomunitarilor care vor putea munci in Romania anul viitor

Ministerul Muncii propune suplimentarea contingentului de lucratori straini non-UE cu 30.000 de persoane pentru 2020, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat recent de institutie.
Masura este determinata, potrivit initiatorilor, de necesitatea de a asigura forta de munca ceruta in unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperita de lucratorii romani sau cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene

„In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata si al art. 29 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania,aprobata prin Legea nr. 14/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare. Pentru anul 2020 se stabileste un contingent de 30.000 de lucratori straini nou – admisi pe piata fortei de munca din Romania“, se arata in nota de fundamentare care insoteste proiectul de act normativ. Potrivit Ministerului Muncii, strainii care ar putea fi incadrati in munca sau detasati in Romania la un singur angajator, in baza avizelor de angajare/detasare, ar reprezenta aproximativ 0,6% din efectivul de salariati din economie la nivelul lunii august, care era, conform datelor publicate de Institutului National de Statistica, de 4.979.200 persoane. Proiectul de act normativ va fi in dezbatere publica pana la data de 1 noiembrie 2019.

Articole similare

Ad
Ad