Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul isi propune reducerea TVA incepand cu anul viitor

Pe 18 februarie a fost citit in cadrul unei sedinte de Guvern proiectul de Codului Fiscal si al Codului de Procedura Fiscala. ”Beneficiul pentru economie al noului pachet fiscal este unul major, mergand de la cresterea veniturilor clasei de mijloc si la crearea de noi locuri de munca (scaderea TVA si reducerea fiscalitatii pentru microintreprinderile active), pana la cresterea veniturilor la bugetul de stat si la cresterea eficientei ANAF.
 

Proiectele celor doua Coduri cuprind puncte de vedere ale tuturor partilor interesate si merita sustinerea tuturor fortelor politice, intrucat Romania are nevoie de o viziune fiscala unitara si de o foarte buna pregatire a economiei pentru momentul intrarii in zona euro. Noile Coduri pot deveni motorul cresterii economice nu doar in 2016, ci in urmatorii 4 ani”, a explicat ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov.
Printre schimbarile propuse de Darius Valcov se numara reducerea cotei TVA in doua etape. De la 1 ianuarie 2016 ar urma sa se aplice TVA 20%, iar din 2018 cota scade la 18%. O data mai recenta este avansata pentru reducerea TVA la carne, peste, legume si fructe, pana la nivelul de 9%, incepand cu 1 ianuarie 2016.
O alta noutate este introducerea taxarii inverse pentru livrarea de cladiri, parti de cladire si terenuri de orice fel.

Articole similare

Ad