Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul olandez a redus acciza pentru motorină și benzină cu 20% …

… pentru a diminua impactul creșterii prețului combustibilului, atât pentru utilizatori privați, cât și pentru transportatori. Reducerea se aplică de la 1 aprilie, timp de șase luni, este de 11 cenți/l și va duce la încasări mai mici cu peste 300 de milioane de euro la bugetul de stat, arată asociația olandeză de transport și logistică TLN. Aceasta apreciază decizia și o privește ca pe o recunoaștere din partea guvernului a faptului că firmele și clienții privați sunt afectați de prețurile actuale ale combustibililor.

TLN reamintește că, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, prețul motorinei a crescut în Olanda cu 44 de cenți, în 11 etape. Iar față de Crăciunul din 2021 creșterea este de 58 de cenți/l. Deci, chiar dacă guvernul diminuează acciza, nu compensează scumpirea și de aceea este important și ca transportatorii să dialogheze cu clienții și să încheie acorduri realiste legate de tarife, prin intermediul unei clauze de combustibil.

TLN mai arată că există o problemă și cu prețul gazului natural, folosit în transport sub formă de LNG, ca alternativă prietenoasă cu mediul. Guvernul a vorbit anterior și despre un sprijin pentru utilizatorii de LNG, dar pe urmă a dat înapoi, deși asociația a cerut încă din februarie ca firmele care și-au cumpărat camioane pe gaz natural să fie despăgubite printr-o schemă de ajutor.

Discuțiile dintre TLN și ministrul Infrastructurii și Managementului Apei continuă.

Articole similare

Ad