Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul oscileaza intre scaderea CAS si reducerea TVA pentru mancare

Economia romaneasca traieste in ultimii ani din exporturi, investitiile straine se zbat in jurul a doua miliarde de euro, fata de 9,5 mld. euro in 2008, in timp ce mediul privat are nevoie de stabilitate pentru a-si relua investitiile. Care sunt masurile de care are nevoie mediul privat pentru a relua investitiile si pentru a crea noi locuri de munca si ce poate face Romania pentru a se intoarce la o lunga perioada de crestere economica de 5-6% pe an, sustenabila, care sa ii permita recuperarea decalajelor fata de Vestul Europei, au fost cateva dintre temele propuse spre dezbatere in cadrul conferintei “Cei mai mari jucatori din economie”, organizata de ZF, pe 27 mai, la Bucuresti.
 

In acest cadru, intrebat ce ar considera mai benefic pentru economie, scaderea CAS ori a cotei TVA pentru mancare, Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Manolescu, a aratat ca fiecare dintre aceste masuri are o zona de plusuri si una de minusuri. "Este evident ca in Romania sarcina fiscala pe forta de munca este foarte mare si este nevoie de reducerea acesteia, dar este clar si ca in zona produselor alimentare exista o zona intrinseca de evaziune fiscala", a declarat acesta.
El a mentionat ca impactul bugetar al reducerii cotei CAS este de un miliard de lei pentru fiecare punct procentual de ajustare. Astfel, la o diminuare cu cinci puncte procentuale a contributiilor de asigurari sociale, impactul ar fi de 2,5 miliarde de lei pentru acest an, daca masura s-ar aplica de la 1 iulie.
Mai multe amanunte puteti afla din numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad