Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hankook prezinta SmartCity AU04+, anvelopa cu specificatii pentru autobuzul electric

Hankook isi extinde portofoliul de produse pentru sectorul bus-urilor, pentru prima oara producatorul oferind o anvelopa de autobuz de dimensiunile 315/60 R 22.5 optimizata pentru utilizare electrica.
SmartCity AU04+ se remarca prin rezistenta scazuta la rulare, care ajuta la usurarea efortului depus asupra bateriilor din autobuzele urbane cu motor electric. Avand in vedere greutatea crescuta a vehiculului, rezultata din greutatea aditionala provenita de la baterie, anvelopele nu numai ca au o carcasa stabila, dar si o capacitate de incarcare crescuta de 154 / 148J (156 / 152F), care corespunde unei greutati de 8 tone pe osie.
 

Capacitatea standard de incarcare este de regula 7 tone pe axa pentru aceasta marime. In timpul dezvoltarii noii anvelope de autobuz, inginerii Hankook au acordat o atentie deosebita unei performante ridicate de tractiune si franare, in special pe suprafetele umede ale drumurilor. „Spre deosebire de motorul conventional pe combustie, unul electric este capabil sa livreze instant cuplul maxim. Asta inseamna ca vehiculul si anvelopele raspund mai rapid la viteza sau la schimbarea conditiilor de drum. In consecinta, anvelopele pentru vehiculele electrice sunt supuse mai multor cerinte“, a explicat Dipl.-Ing. Klaus Krause, seful Centrului European de Cercetare si Dezvoltare.

Articole similare

Ad