Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Holcim Romania a montat 40 de panouri „punct negru“ pe cele mai importante sosele nationale

Panourile rutiere de tip „punct negru“ au fost instalate pe unele dintre cele mai importante drumuri nationale din Romania. Acestea au fost stabilite impreuna cu specialistii in siguranta rutiera din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si ai Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia Rutiera, fiind luate in considerare rutele cele mai utilizate de masinile care transporta produse Holcim. „Initiativa face parte din Programul de Siguranta Rutiera al companiei noastre, lansat in 2015 si care are scopul de a reduce pe cat posibil numarul accidentelor rutiere ce pot surveni pe traseele cu trafic intens, trasee recunoscute in ceea ce priveste gradul ridicat de pericol.
 

Luand in considerare ca in prezent 500 de camioane livreaza permanent produsele noastre, avem o responsabilitate directa in protejarea vietii angajatilor si a partenerilor nostri, dar si a celor care tranziteaza aceste zone critice de trafic rutier ”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.
Holcim a dezvoltat proiectul in colaborare cu ARILOG. Potrivit lui Ion Lixandru, vice-presedintele organizatiei ARILOG, in medie, pe strazile din Romania, o persoana isi pierde viata la fiecare patru ore, iar tara noastra ocupa astfel primul loc la nivelul Uniunii Europene ca numar al deceselor in traficul rutier. „Dincolo de discutiile privind starea precara a infrastructurii, consideram ca trebuie sa exista o implicare a mediului privat si a societatii civile pentru a combate acest fenomen si ne bucuram ca o companie de nivelul Holcim face pasi importanti pe tema sigurantei rutiere. Responsabilitatea apartine nu numai celui care dezvolta si gestioneaza infrastructura rutiera, dar si celui care o foloseste, indiferent ca vorbim de pietoni, soferi sau companii”.
In cadrul acestui proiect s-a decis semnalizarea suplimentara a punctelor negre, deoarece pe aceste sectoare de drumuri se inregistreaza cel mai scazut grad al sigurantei rutiere, fapt demonstrat si de definitia acestora: Punctul Negru in Romania reprezinta un sector de drum cu risc accidentogen foarte ridicat cu lungimea de 1 km pe care in ultimii 5 ani s-a inregistrat un numar de minim 10 accidente grave cu cel putin 10 persoane decedate sau ranite grav”, a declarat Ecaterina Munteanu, Directia Siguranta si Monitorizare Trafic din cadrul CNADNR.

Articole similare

Ad