Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

HVS lansează H2 HGV la CV Show

La expoziția de vehicule comerciale care a avut loc pe 18 aprilie la NEC din Birmingham, Marea Britanie, compania scoțiană Hydrogen Vehicle Services (HVS) a prezentat sistemul său de propulsie pe bază de hidrogen, care schimbă regulile jocului, sub forma unui tractor articulat de tip HGV. Vehiculul său demonstrativ de înaltă tehnologie, cu un greutate totală de încărcare și descărcare de 40 de tone, îndeplinește obiectivul companiei de a fi primul autovehicul de mare tonaj proiectat și dezvoltat în Marea Britanie, pe piață, care funcționează cu hidrogen electric.

Autocamionul cu zero emisii, autonomie mare, alimentat cu hidrogen, va avea o autonomie de până la 600 km (în funcție de încărcătură și de traseu) și un timp de realimentare de numai 15-20 de minute, lider în industrie.

În cadrul etapei de lansare, Jawad Khursheed, directorul general al HVS, a declarat că „datorită gândirii noi și a abordării de la zero, HVS a creat un camion care oferă un pachet complet de tehnologie și ergonomie pentru șofer care schimbă regulile jocului. Stiva de pile de combustie de ultimă generație, cuplată cu cele mai bune rezervoare de hidrogen din industrie, asigură timpi de realimentare rapizi și maximizează timpul petrecut pe șosea – oferind clienților noștri un cost total al proprietății de neegalat”. Unul dintre finanțatorii și furnizorii de infrastructură ai HVS este EG Group, unul dintre cei mai importanți comercianți cu amănuntul independenți din lume, cu o rețea extinsă de unități pe piețele internaționale din Regatul Unit și Irlanda, Europa continentală, Australia și Statele Unite ale Americii.

Articole similare

Ad