Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Immofinanz vinde portofoliul logistic pentru a se axa pe retail si spatii de birouri

Immofinanz si-a vandut portofoliul logistic catre Blackstone, care va integra toate activele in Logicor, platforma sa logistica europeana. Vanzarea presupune un aflux net de numerar, dupa rambursarea creditelor, de circa 305 milioane de euro, din care aproximativ 245 de milioane de euro vor fi transferate imediat, iar restul, pana la finalul lui octombrie 2016, dupa transferul celor trei proiecte de dezvoltare ce vor fi finalizate de Immofinanz.
 

Tranzactia se bazeaza pe o valoare totala a proprietatilor de aproximativ 536 de milioane de euro – excluzand costurile restante de constructie de aproximativ 28 de milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare – pret ce reflecta valoarea proprietatilor la 31 iulie 2015.
Blackstone a achizitionat toate cele 36 de proprietati logistice finalizate, cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 1.000.000 mp, localizate mai ales in Germania (24), dar si in Ungaria (cinci), Romania (trei), Polonia (doua), Slovacia (unul) si Rusia (unul). Tranzactia a inclus, de asemenea, trei proiecte in dezvoltare in Hamburg (Germania), Bucuresti si Ploiesti (Romania), precum si un stoc de terenuri.
Acest demers va permite Immofinanz, asa cum explica CEO-ul Oliver Schumy, sa se concentreze exclusiv asupra activelor din sectoarele comerciale de retail si birouri, deoarece fondurile provenite din tranzactia cu Blackstone vor consolida bilantul contabil si vor fi investite in extinderea portofoliului de birouri de inalta calitate din Germania pana in 2018.

Articole similare

Ad