Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

In cinci zile de control, inspectorii ITM au identificat 23 de persoane care lucrau „la negru“

In doar cinci zile, inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti au efectuat peste 200 controale la angajatori de pe raza municipiului Bucuresti, in scopul identificarii muncii nedeclarate, precum si a verificarii modului de respectare a prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca. In acest context, au fost identificate 23 de persoane care prestau activitate fara forme legale de angajare si au fost aplicate 35 de sanctiuni contraventionale, cu o valoare a amenzilor de 538.300 de lei.

ITM precizeaza ca au fost verificate si prevederile legale privind respectarea masurilor stabilite si dispuse prin acte normative privind protectia impotriva SARS-COV-2, precum si acordarea de facilitati conform OUG nr. 99 / 2000, privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca.

Actiunile de acest gen se incadreaza in strategia de actiune a ITM Bucuresti privind Combaterea Muncii nedeclarate, iar actiunea desfasurata s-a realizat cu respectarea tuturor masurilor stabilite si dispuse prin acte normative privind protectia impotriva SARS-COV-2.

Articole similare

Ad
Ad