Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In transport, depozitare si comunicatii, se asteapta cel mai slab ritm de angajare din trim. IV/2013 pana in prezent

Din cele 10 sectoare de activitate cuprinse in studiul realizat de Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, cea mai robusta prognoza de crestere a numarului de angajati in primele trei luni ale anului vine din sectorul Comert cu ridicata si cu amanuntul, unde mai mult de 1 din 4 angajatori raporteaza planuri de crestere a numarului total de angajati. Previziunea Neta de Angajare, de +23%, este cea mai puternica raportata in acest sector din trim. IV/2012 pana acum si se imbunatateste atat in raport cu trimestrul IV/2015, cat si cu trim. I/2015 cu 3, respectiv 15 puncte procentuale.
 

Si in sectorul Industrie prelucratoare, ponderea angajatorilor care intentioneaza sa-si creasca dimensiunea fortei de munca este tot de circa 1 din 4, in ciuda unei usoare restrangeri a planurilor de angajare comparativ cu trimestrul IV/2015.
In raport cu trimestrul IV/2015, cel mai abrupt declin a fost raportat in sectoarele Constructii, respectiv Industrie prelucratoare. Singura previziune negativa (-6%) ramane insa cea din sectorul energie electrica, apa, gaze, unde angajatorii au raportat intentii pozitive o singura data in ultimii aproape trei ani.
In transport, depozitare si comunicatii, angajatorii se asteapta la cel mai slab ritm de angajare din trim. IV/2013 pana in prezent, de +2%, cu 4 puncte procentuale mai slab decat in intervalul octombrie-decembrie 2015, dar relativ stabil fata de trim. I/2015.

Articole similare

Ad