Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inaintea ultimelor trei etape, De Rooy are un avans de 7’55”

Dupa 10 etape ale raliului Dakar, olandezul De Rooy, liderul echipei Iveco, este in continuare pe prima treapta a podiumului in clasamentul general, pozitie pe care nu a mai parasit-o inca din etapa a doua. Avansul lui fata de Karginov (Kamaz) a scazut constant insa in ultimele trei zile de concurs, desi olandezul a ajuns de fiecare data printre primii, pentru ca nici rusul nu s-a lasat deloc, a riscat chiar foarte mult si a castigat doua dintre ele.
 

Iar in etapa a zecea victoria i-a revenit lui Ales Loprais (Tatra), care ocupa anterior locul al cincilea in clasamentul general, dar dupa acest succes a trecut pe patru, inaintea rusului Sotnikov.
Concret, etapa a opta, de la Salta la Calama, a inclus, pentru autoturisme si camioane, 510 km de legatura si 302 km de cursa speciala, si i-a dus pe concurenti in Chile, in Anzi si in Cordillera Domeyko, care marcheaza limita estica a desertului Atakama. Dupa o cursa tactica realizata de doua echipaje Kamaz, care l-au impeidicat pe De Rooy sa-l depaseasca pe Karginov, victoria i-a revenit acestuia din urma, pentru a doua oara in 2014 si a saptea in interaga cariera. El a fost urmat de De Rooy, la numai cinci minute distanta, si Sotnikov, astfel ca in clasamentul general De Rooy conducea in continuare, avand un avans de 32'35" in fata lui Karginov si de peste o ora in fata lui Nikolaev.
Etapa a noua, de la Calama la Iquique, cu 29 km de legatura si 422 km de cursa speciala, a fost una dintre cele mai asteptate, mai ales datorita dunelor mari de nisip ale desertului Atacama, de pe ultimii 40 km. Karginov a obtinut a doua victorie consecutiva, dupa o noua cursa tactica, dar si in conditiile in care De Rooy a preferat sa nu accelereze prea mult pe suprafata dura, iar pe portiunea cu dune a ramas blocat cateva minute. Olandezul era, totusi, in continuare liderul clasamentului general, insa cu doar 13'28" in fata lui Karginov.
Etapa a zecea, de la Iquique la Antofagasta, a inclus 58 km de legatura si 631 km de cursa speciala si i-a adus victoria lui Ales Loprais, dar la numai 37" in fata lui Karginov, care, la randul lui, mai recupereaza 5'33" in fata liderului clasamentului general.
Reamintim ca din editia din acest an a raliului Dakar mai sunt de disputat trei etape.

Articole similare

Ad