Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inmatriculari record in decembrie. Mercedes a „spart“ piata

In decembrie 2012 s-au inmatriculat 72% din cate autobuze si autocare noi au intrat in evidentele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) in celelalte 11 luni ale anului trecut. Incertitudinile cu privire la licitatia de trasee a facut ca operatorii sa amane cat mai mult posibil achizitiile, iar pe final de an sa nu mai pridideasca cu inmatricularile si clasificarile. Si totul din vina legiuitorilor. Astfel, nu mai putin de 107 vehicule de transport persoane de peste 22 de locuri au fost inmatriculate in decembrie, pentru prima data mai multe decat cele second-hand, in numar de doar 75.

2012 se inchide cu 255 de autobuze si autocare noi si 789 second-hand, cu mult peste nivelul din 2011, dar sub estimarile initiale, pentru un an care preceda atribuirea de trasee. Trebuie remarcat insa efortul financiar al operatorilor de transport, in conditiile in care piata merge cum merge si calatorii s-au imputinat.
Liderul incontestabil al pietei este Mercedes-Benz, cu 110 vehicule noi, urmat la mare distanta de Isuzu, cu 36 de unitati, BMC, cu 29, Iveco si Otokar, cu 19, si King Long, cu 15. Restul producatorilor …

Articole similare