Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inovatii Bosch pentru cresterea eficientei si sigurantei in logistica

Compania va prezenta la IAA o noua platforma care conecteaza vehiculele comerciale pe intreaga durata a folosirii lor, oferind fundamentul tehnic pentru servicii bazate pe cloud, cum ar fi diagnoza predictiva si update-urile de soft. Platforma are doua componente principale: modulul soft de baza este interfata sigura de comunicare intre vehicul, cloud si service, iar modulul de management al informatiilor le permite producatorilor de vehicule sau managerilor de flote sa organizeze datele despre vehicule, sa le analizeze si sa pastreze softul vehiculelor intotdeauna actualizat.
 

Diagnoza predictiva inregistreaza si evalueaza starea componentelor si sistemelor vehiculelor si o raporteaza mereu catre cloud, iar pe baza acestor date defectele pot fi prevazute adesea si rezolvate din timp, ceea ce scade costurile cu intretinerea si reparatiile si creste disponibilitatea, prin reducerea imobilizarilor neprevazute.
Bosch propune si un nou Orizont Electronic, un serviciu bazat pe harti de rezolutie foarte buna, cu informatii despre relieful rutei pe care soferul o are in fata. Sistemul de management al motorului si al transmisiei tine cont de aceste date pentru a selecta cea mai eficienta strategie de condus si a reduce astfel consumul. Solutia este disponibila de cativa ani, dar intre timp a fost imbunatatita si pe viitor va putea determina daca informatia stocata in harti mai corespunde actualelor conditii de drum. De exemplu, daca o camera a unui vehicul detecteaza un indicator de limitare a vitezei care arata 30 km/h, dar harta indica 50 km/h, sistemul de navigatie al camionului va retine noua viteza. Iar pe viitor aceasta informatie va fi transmisa si altor camioane prin cloud. Orizontul Electronic inteligent va intra in productie la inceputul lui 2019.
Transport Data Logger de la Bosch este o cutie de 10 cmp, cu senzori integrati, care monitorizeaza transportul de marfuri sensibile si masoara temperatura, umiditatea, inclinarea si socurile suferite in timpul transportului. Valorile masurate sunt afisate pe tableta sau pe telefonul smart si documentate, iar daca unele dintre ele sunt mai mari decat normal aplicatia emite o alarma si potentiala deteriorare a bunurilor poate fi detectata din timp, stiindu-se si cine este persoana responsabila pentru asta.
In sfarsit, Poarta centrala pentru controlul schimburilor de date intre ECU din camion si lumea inconjuratoare, folosind tehnologii moderne de transmisie si de incriptare, pentru siguranta schimbului de date, previne accesul neautorizat la reteaua vehiculului folosind un firewall sau un sistem de detectare a intruziunii dezvoltat de subsidiarele Bosch ETAS si ESCRYPT.

Articole similare

Ad