Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inovații din întreaga lume: Test Camp Intralogistics se deschide la Dortmund, Germania

Începând cu 29 martie, totul se va învârti din nou în jurul celor mai bune inovații din domeniul intralogisticii la Test Camp Intralogistics de la Messe Dortmund. Mona Neubaur, ministrul afacerilor economice din Renania de Nord-Westfalia, a deschis evenimentul de două zile, care are loc pentru a treia oară în metropola Ruhr și care are ceva extraordinar de oferit vizitatorilor săi profesioniști.

Pe o suprafață totală de 10.000 mp de hală, au fost experimentate în direct cele mai recente tehnologii logistice și testate personal: conducerea stivuitoarelor, manevrarea personală a tehnologiei de depozitare, interacționare cu roboții logistici, încercare de software – totul fiind posibile în sala de testare. În total, vizitatorii B2B – majoritatea în poziții de conducere în industrie, comerț cu amănuntul și logistică – vor avea la dispoziție peste 100 de inovații și tehnologii pe care să le încerce.

Printre punctele de atracție se numără cele două noi zone speciale de testare „Order Picker Safari” pentru procesele de picking și „Exoskeleton & Co.” Șapte producători și doi furnizori de servicii de logistică vor demonstra modul în care ajutoarele de ridicare și transport îi sprijină pe angajați în depozit, vizitatorii putând, astfel, să încerce ei înșiși pe un traseu.

Pentru a treia oară, în cadrul Test Camp are loc singurul test live din lume al interfeței de comunicare VDA5050 pentru vehiculele cu ghidaj automat (AGV), pentru care a fost instalată pentru prima dată o rețea de campus 5G. Interfața permite roboților de transport să efectueze o conducere automatizată între producători, în depozit, sub un sistem de control comun.

Pentru a obține o imagine de ansamblu a capacităților furnizorilor germani și străini de intralogistică, ministrul economiei din NRW, Neubaur, a călătorit la Dortmund și a vizitat, printre altele, instalațiile de testare ale Jungheinrich, Crown, Still, DS Automation, SSI Schäfer și Fraunhofer IML.

„Logistica deschide calea pentru succesul economiei noastre din Renania de Nord-Westfalia. Fie că este vorba de nave container, trenuri de marfă sau camioane. O logistică eficientă securizează lanțurile de aprovizionare, reduce emisiile și protejează drumurile, căile ferate și rutele noastre maritime. Ideile inovatoare prezentate aici, la Dortmund, sunt impulsuri importante pentru viitorul industriei și ne ajută să transportăm mărfurile într-un mod mai durabil”, a subliniat ea.

Vizitatorii B2B vor întâlni o gamă largă de oferte în cadrul halei. 23 de inovații de top numai din 7 țări le vor fi disponibile pentru a le testa împreună cu nominalizații la Premiul internațional pentru intralogistică și stivuitoare (IFOY) 2023. Echipamentele au trecut deja prin cele 3 etape ale auditului IFOY în sala de testare în zilele precedente. În timpul deschiderii TEST CAMP, cei 21 de producători au acceptat certificatele „Best in Intralogistics” în numele celor nominalizați. Pe lângă testarea inovațiilor, vizitatorii evenimentului se pot implica în discuții tehnice și de networking intensive și pot lua cu ei acasă noi impulsuri. În acest scop, organizatorul oferă nouă tururi tematice de evidențiere și 6 mese rotunde. La sesiuni participă oameni de știință, utilizatori și manageri de top de la furnizori de renume din domeniul intralogisticii din Europa, SUA și China. Aceștia vor discuta subiecte precum automatizarea, tehnologia de depozitare, exoscheletele, start-up-uri, tendințe tehnologice și testarea interfeței VDA5050.

Articole similare

Ad