Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de aproape 300.000 de euro in cinci zile

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 01-05 februarie 2016, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala 295.444 de euro, adica 1.329.500 de lei. Au fost depistate 112 persoane care lucrau la negru.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 942.000 de lei din care 700.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 5 propuneri de cercetare penala, una in Ialomita si alta in Satu Mare. Au fost sanctionati 303 angajatori.
 

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 387.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 54 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. 27 dintre acestea au fost in Bucuresti. S-au dispus zece opriri de echipamente pentru evitarea accidentarilor. Au fost sanctionati 680 de angajatori, in domeniu.
”Transmitem angajatorilor ca, prevederile legale din domeniul de competenta se aplica nediferentiat, fara discriminare. Insistam asupra respectarii normelor din domeniul securitatii si sanatatii in munca ce asigura protejarea lucratorilor. Evaluarea riscurilor si asigurarea unui mediu de munca sigur sunt repere importante care nu trebuie ignorate. Sanctiunile contraventionale au atat un rol punitiv cat si educativ.”- Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad