Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de aproximativ 475.000 de euro in cinci zile

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 14 – 18 martie 2016, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 474.931 euro, adica 2.089.700 de lei. Au fost depistate 159 de persoane care lucrau la negru.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1.572.700 de lei din care 1.040.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 6 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 412 de angajatori.
 

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 517.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 42 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. „Atragem atentia asupra riscurilor la care se expun lucratorii, in special cei care sapa santuri. Neasigurarea malurilor de pamant este cauza principala a accidentarilor, inclusiv mortale. E o tragedie sa pleci de acasa, la munca si sa nu te mai intorci niciodata. Deseori aceasta nenorocire nu vine singura, ea se completeaza cu lipsa formelor legale de angajare, caz intalnit si saptamana trecuta in judetul Mehedinti, cand trei persoane au fost surprinse de un mal de pamant in timp ce executau lucrari la sistemul de canalizare. Doua dintre ele au fost salvate, iar una a decedat. In acest caz, dar si in oricare de acest fel nu se fac concesii si vom aplica sanctiunile cele mai aspre ale legii.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad