Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectorii de munca au sistat activitatea unui santier

In data de 5.05.2020, inspectorii de munca, sub coordonarea inspectorului sef Constantin Bujor, au intreprins o actiune de control la santiere de pe raza municipiului Bucuresti.
Cu ocazia verificarilor efectuate au fost identificati 30 de angajatori care desfasurau activitati, iar din numarul de salariati prezenti pe santier au fost identificate 218 persoane care desfasurau activitate, din care 21 au declarat ca nu au semnat contracte individuale de munca. Printre acestia erau si un cetatean strain din Republica Moldova, pentru care competenta identificarii si aplicarii masurilor legale a revenit D.G.P.M.B. si Inspectoratului General pentru Imigrari, si un salariat ce avea contractul individual de munca suspendat. Pentru aspectele constatate in domeniul sanatatii si securitatii in munca a fost dispusa sistarea unui santier verificat.
Actiunile de acest gen se incadreaza in strategia de actiune a I.T.M. Bucuresti privind combaterea muncii nedeclarate si identificarea abaterilor in domeniul sanatatii si securitatii in munca, fiind coordonate atat la nivelul Inspectiei Muncii, cat si al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.
La actiunea organizata au mai participat Tudor Polak, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, si Mihai Nicolae Uca, inspector general de stat in cadrul Inspectiei Muncii. Actiunea s-a desfasurat in colaborare cu Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, care a asigurat un suport activ la realizarea obiectivelor stabilite de Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.
Actiunea desfasurata s-a realizat cu respectarea tuturor masurilor stabilite si dispuse prin acte normative privind protectia impotriva SARS-COV-2.

Articole similare

Ad