Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Interesul pentru transportul HSR din China, organizat de AsstrA, crește rapid

Pe 19 martie 2011 a fost trimis din China (Chongqing) spre Europa (Duisburg, Germania) primul tren de containere de mare viteză, pe o distanță de 11.000 km, parcursă în 16 zile. De atunci peste 33.000 de trenuri container au călătorit din China în Europa și înapoi, iar transportul feroviar de mare viteză (HSR) continuă să joace un rol din ce în ce mai important în logistica internațională și deservește un număr tot mai mare de destinații, așa cum arată AsstrA-Associated Traffic AG.

Vladislav Martin, șeful Diviziei de Transport Feroviar de marfă China-UE în cadrul acestei companii, consideră că HSR, ca alternativă la transportul maritim și aerian, a dus comerțul internațional la următorul nivel, făcând posibil ca producătorii de electronice și bunuri de larg consum să livreze produse din China către Europa rapid și în siguranță. Statisticile AsstrA confirmă cererea în creștere a acestui serviciu alternativ, în primele trei trimestre din 2021 compania expediind 2.800 de TEU prin HSR din China către UE.

Cele mai populare destinații din Comunitate pentru clienții AsstrA care comandă livrări HSR din China sunt Polonia, Republica Cehă, Germania, Ungaria și Italia, iar timpul de livrare door-to-door este cuprins între 25 și 35 de zile. Dar Grupul organizează transport în toate țările europene, cea mai lungă rută China-UE acoperind 13.000 km, până la Madrid (Spania).
În 2021, Franța a apărut și ea pe lista destinaților HSR din UE, pentru mărfurile din China, AsstrA organizând prima sa livrare de acest fel pentru un client.

Echipa AsstrA din Shanghai lucrează direct cu operatorii de trenuri pentru a evita intermediarii, a optimiza costurile și a asigura un lanț de aprovizionare transparent. Specialiștii companiei oferă servicii suplimentare, cum ar fi transportul pe primul și ultimul kilometru, suportul vamal, deconsolidarea și consolidarea și supravegherea încărcării mărfurilor în containere.

Dar AsstrA oferă transport HSR din China și către o mare varietate de destinații CSI – Rusia, Belarus, Kazahstan și Uzbekistan – echipele sale locale primind mărfuri în stații și aranjând livrarea door-to-door la depozitul destinatarului, așa cum explică Ekaterina Voronova, șeful Diviziei de Transport Feroviar de Marfă China-CSI.

Trenurile de containere de mare viteză urmează rute specifice pentru a minimiza timpul de tranzit, iar clienții din industriile modei, frumuseții, high-tech și auto apreciază la ele în special termenele de livrare rapide. În cazul în care este necesar transportul către o stație care nu este deservită de trenuri containere, experții companiei pot organiza livrarea rutieră de mărfuri sau transporturi simple/încărcate cu vagoane de la stațiile de sosire a trenurilor container de mare viteză.

Cele mai multe mărfuri HSR China-CSI ajung în Rusia, livrările fiind către stațiile Ekaterinburg-Tovarny și Shushary din Sankt Petersburg și hub-urile din Moscova (Vorsino, Bely Rast, Elektrougli, Kresty, Khovrino, Selyatino).
Echipa AsstrA poate trimite trenuri dedicate clienților din orice stație, cu un volum de 50-60 de containere de 40′. În total, grupul a organizat transportul a peste 6.000 de TEU-uri cu trenuri containere de mare viteză din China către țările CSI din ianuarie până în septembrie 2021.

În plus, pe 18 noiembrie 2021, AsstrA urma să trimită un tren container de mare viteză, cu 44 de containere, exclusiv cu bunurile clienților săi, din Changsha spre Vorsino (Moscova), cu o durată estimată de călătorie de 20-25 de zile. Echipa China Rail CIS din Moscova va asigura recepția și eliberarea containerelor și va organiza livrările la clienți.

Și în Ucraina interesul pentru transportul HSR din China crește rapid, așa cum remarcă Irina Zaika, expeditor al Diviziei de Transport Feroviar de Marfă China-CSI. Dacă există probleme cu rezervările la trenurile HSR care merg în UE, gara Kiev Liski rămâne o destinație alternativă excelentă. Locația convenabilă a Ucrainei face posibile livrările last mile într-un timp scurt, iar echipa AsstrA este pregătită să proceseze documentele de reexport în deplină conformitate cu regulile actuale.

Articole similare

Ad