Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Intrebari care se pun inainte de a lua o decizie: Upgrade sau schimbare de WMS?

In zilele noastre, companiile sunt nevoite sa gestioneze cu o precizie crescuta un supply chain extins, iar managerii trebuie sa aiba o vizibilitatea mai mare a stocurilor din depozite si a activitatilor din amonte si aval. Din pacate insa, sunt putine companii care reusesc sa atinga aceste obiective. O analiza atenta asupra productivitatii din depozite si centre de distributie releva faptul ca managerii sunt mereu sub presiunea indeplinirii cerintelor legate de reducerea stocurilor, reducerea costurilor logistice, gestionarea eficienta a costurilor cu forta de munca, suportul pentru dezvoltarea bussinesului companiei in conditii cerute, un raspuns rapid si eficient la cererile de aprovizionare si fluctuatiile aparute si indeplinirea standardelor tot mai ridicate de satisfacere a clientilor.
 

Companiile cu traditie si experienta au investit masiv in sisteme performante de gestiune a depozitelor, acestea aducandu-le un avantaj competitional prin automatizarea proceselor si deschiderea perspectivei de a implementa unele noi.
Unele dintre noile instrumente ale unui astfel de sistem sunt managementul stocului (localizare si administrare) la nivel de bin (locatie) si SSCC (serial shipment container code) – serie unica in sistem de palet, desfasurarea activitatilor fara folosirea hartiei ca suport purtator de informatii in desfasurarea activitatilor din depozit, put-away in timp real (asezarea paletilor in depozit facuta cu recomandarea sistemului pe baza cerintelor dorite), executia pickingului in mai multe moduri (order picking, batch picking, pick and sort etc.) si folosirea mai multor tipuri de dispozitive (terminale mobile, pick by light, pick by voice, as/rs etc.) si inventarierea periodica.
Avantajele unui asemenea sistem sunt vizibile imediat, prin acuratetea pickingului (va tinde spre 99%) si a livrarilor (va tinde spre 99%) si prin reducerea costurilor de la an la an.
Daca pentru a ajunge la un nivel inalt de performanta o companie depinde de existenta unui WMS performant, atunci se va pune intrebarea: Se face un upgrade sau se schimba sistemul actual?
Succesul sau esecul intr-o piata in continua miscare vor depinde de aceasta decizie. Este clar ca trebuie decis cu intelepciune daca firmele doresc sa ramana competitive.
Cerintele clientilor sunt in crestere si ei asteapta sa primeasca produsul potrivit, la momentul potrivit si la pretul potrivit. Pentru a ajunge la un nivel inalt de performanta in managementul unui depozit trebuie sa te raportezi la indicatorii folositi in zilele noastre, printre care transportul on-time, acuratetea pickingului, costul cu forta de munca, fulfillment per produs si per comanda si costul de distributie ca procent din volumul de vanzari.
Exista mult mai multi indicatori care pot ajuta un manager sa-si urmareasca obiectivul de a duce activitatea la un nivel ridicat de performanta.
Pentru a atinge acest nivel, managerii se vor confrunta cu trei provocari majore: ineficienta supply chain-ului, lipsa de acuratete …

Articole similare

Ad
Ad