Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Inventar mai rapid, mai precis si mai sigur in depozite

Dupa trei ani de cercetare, dezvoltare si testare, Geodis si Delta Drone au lansat Geodis Countbot, o solutie inovatoare, automata, ce include o drona si poate face inventar in depozite si control al inventarului. Aceasta combina un robot, un catarg telescopic care ajunge pana la 10 m si de-a lungul caruia sunt pozitionate 16 camere de rezolutie inalta si o drona ce garanteaza stabilitatea si deci si calitatea imaginilor colectate. Solutia a fost subiectul mai multor aplicatii pentru patente.

Echipamentul se misca automat prin depozit, urmand traiectoria setata dinainte in memoria robotului, folosind o mapare completa a spatiului, realizata in prealabil. In timpul acestor miscari camerele fotografiaza codurile de bare de pe paleti si detecteaza anomaliile, daca exista. Apoi toate informatiile sunt trimise catre WMS.

Inventarul este realizat in timp real, fara interventia vreunei persoane, cu exceptia operatorului care supervizeaza actiunea, si fara vreun echipament stationar special. Operatiunile sunt si foarte sigure, protejand si oamenii din depozit, si bunurile, spre deosebire de sistemele traditionale de realizare a inventarului, care presupun consum mare de timp, oprirea altor activitati si inchirierea de lifturi pentru personal.
 
Prima demonstratie in conditii reale a folosirii noii solutii automate s-a facut intr-un depozit de 10.000 m2, in mai putin de trei ore, in loc de 1-2 zile, cat ar fi durat inventarul in trecut.
 
Geodis si Delta Drone isi propun sa implementeze noua solutie in cat mai multe depozite din lume, chiar si in unele care nu apartin Geodis, iar in Europa vanzarile vor beneficia de sprijinul retelei deja existente a Ott Ventures, noul actionar Delta Drone, care are aproape 5.000.000 m2 de spatii industriale si de depozitare in diverse tari, printre care Cehia, Germania, Olanda si Rusia.

Articole similare

Ad