Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitie in standarde ridicate de productie

Cu o istorie de 55 de ani in productia de vehicule comerciale, fabrica Anadolu Isuzu din apropiere de Istanbul este una dintre cele mai mari si mai moderne din Turcia. Certificata de Isuzu Motors Ltd. pentru calitatea proceselor de productie implementate, fabrica are o capacitate maxima de 19.000 de vehicule pe an – camioane, pick-up-uri, autobuze si midibuze. In ultimii ani s-au facut investitii importante in standardele de productie si in activitatea de cercetare, obiectivul fiind cresterea competitivitatii brandului pe piete europene de export, dar si dezvoltarea de modele noi, ecologice, in linie cu preocuparea mondiala de reducere a poluarii. 
 
Fabrica Anadolu Isuzu, din apropiere de Istanbul, se intinde pe o suprafata de 300.000 m2, din care 99.000 m2 sunt construiti. In cele doua hale principale de productie se asambleaza toata gama de vehicule din portofoliu, capacitatea totala fiind de 19.000 de unitati pe an (se lucreaza intr-un singur schimb). Dintre acestea, aproximativ 12.000 sunt camioane, 3.000, pick-up-uri, aproximativ 2.500 de midibuze si 1.250 de autobuze.
Fabrica Anadolu Isuzu a primit certificare din partea grupului japonez pentru calitatea produselor in conformitate cu standardul Isuzu, atat pentru camioane, cat si pentru pick-up-uri si autobuze. De altfel, fabrica din Turcia este singura din lume unde se produc autobuze marca Isuzu.
In 2016 a fost inaugurat si noul centru de cercetare si dezvoltare, care acopera 6.500 m2 si unde lucreaza 120 de ingineri. 
In intervalul 2013-2018, ponderea exporturilor facute de Anadolu Isuzu catre tarile Uniunii Europene a crescut in totalul volumelor de export. Astfel, daca in 2013 peste jumatate din cifra de afaceri provenita din vanzarile la export era realizata pe pietele din Africa si Azerbaidjan, in 2018 nu mai putin de 84% provenea din vanzarile catre tarile din Europa plus Israel.

Articole similare