Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitii de 100 de milioane de euro in 2015 in Romania

Parcul logistic Cefin Arad, de 93.000 m2, urmeaza sa fie inclus in portofoliul dezvoltatorului ceh CTP sub denumirea de CTPark Arad si va oferi spatii de clasa A cu diferite suprafete, incepand de la 1.000 m, in special firmelor de logistica aflate in cautare de solutii plug&play. Clientii actuali sunt Gebrüder Weiss, Schenker si Gefco. CTP mai are astfel de parcuri in Romania si, dat fiind interesul tot mai mare al producatorilor vestici pentru tara noastra, isi propune sa investeasca la noi 100 de milioane de euro in 2015, pentru achizitia de terenuri sau pentru constructia de cladiri.
 

CTPark Arad este situat la marginea de sud-vest a orasului, la 30 km de Timisoara, intre cele doua orase existand un flux intens de marfuri datorita companiilor de logistica si productie – printre care Continental, Flextronics, Procter&Gamble, Linde Group, Draxlmaier Group si FM Logistic – care au investit in zona, interesate fiind mai ales de locatie (Aradul este cel mai important punct de legatura din vestul Romaniei pentru transportul rutier si feroviar trans-european, inclus in al patrulea Coridor pan-european, ce leaga Europa de Vest de Europa Centrala si de Sud-Est si de Orientul Mijlociu), de costurile cu forta de munca mai mici decat in vest (in conditiile in care nivelul de calificare este foarte bun) si de sprijinul oferit de administratia locala. In plus, Aradul are a doua cea mai extinsa linie de metrou usor din Romania si numeroase linii de autobuz care acopera cea mai mare parte a cartierelor, iar Aeroportul International de acolo, cu cel mai mare si mai modern terminal de marfuri din vestul tarii, este la numai 4 km de centru si este conectat direct la varianta de ocolire a municipiului, care face parte din A1.
Noua cladire din Arad a CTP este flexibila, ceea ce inseamna ca poate gazdui clienti din mai multe domenii de activitate, iar principalul interes al companiei in zona in viitorul apropiat este tocmai umplerea ei: fie cu firme noi, fie cu firme pe care le are deja in portofoliu, fie din logistica/distributie, fie din productie, fie romanesti, fie internationale. Astfel ca, dupa ce se va finaliza achizitia, CTP va investi in imbunatatiri aduse cladirii si in completarea proprietatii cu noi spatii, estimand sa aloce parcului din Arad 15 milioane de euro in urmatoarele 12-18 luni.

Inceput timid in Romania, dar entuziasm in crestere dupa 2013
CTP si-a inceput activitatea in 1998, este cel mai mare dezvoltator de spatii industriale din Cehia si al patrulea din Europa si este in permanenta interesat de noi oportunitati de afaceri in afara tarii de origine, asa cum arata CEO-ul Remon Vos. Compania mai este prezenta in Slovacia, Slovenia si Romania, tara noastra fiind urmatoarea piata cheie pentru extinderea la nivel mondial. „Este o piata importanta si credem ca este momentul potrivit pentru a extinde reteaua CTPark in regiune. Peste 37.000 de oameni sunt angajati in parcurile noastre numai in Cehia, deci intrarea CTP in Romania poate fi vazuta ca …

Articole similare

Ad
Ad