Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement

Investitii pentru imbunatatirea timpilor de livrare

Curieratul presupune o logistica foarte bine pusa la punct, iar atunci cand reteaua din Romania este strans legata de cea internationala, cu atat mai mult fiecare minut conteaza. Pentru a arata cum este posibil ca un colet venit cu avionul sa si plece catre destinatar in doar o ora, DHL Romania a permis pentru prima data accesul presei in Centrul Operational situat in incinta Aeroportului International Henri Coanda.
 

Cu aceasta ocazie au fost prezentate cele mai recente investitii de anvergura, dar si cele viitoare, printre care cea mai importanta va fi deschiderea unui centru operational nou la Cluj, in incinta aeroportului.

Anul trecut DHL a investit in Romania circa 2,5 milioane de euro pentru 100 Volkswagen Crafter cu rafturi interioare care opereaza in toata tara, dubland astfel capacitatea de transport pe teritoriul Romaniei si crescand eficienta livrarilor. DHL Romania detine acum o flota de peste 200 de masini si ofera o acoperire de 100% la nivel national, prin cele 42 de locatii aflate in cele mai importante orase de pe intreg teritoriul tarii. Sistemul de securitate si procesele sunt certificate TAPA (standarde de protectie anti-furt).
De asemenea, compania de curierat a inceput anul trecut operarea unor aeronave cargo noi la Arad si Cluj, pentru deservirea zonei de vest a tarii, care ofera capacitate de incarcare marita si au permis extinderea acoperirii pentru serviciile cu livrare in aceeasi zi pentru clientii din aceasta regiune. Expedierile clientilor din partea de nord-est a tarii sunt exportate acum in aceeasi zi datorita unui parteneriat incheiat de DHL cu o linie comerciala pentru ruta Iasi-Bucuresti.
„Ne concentram pe livrarea in a doua zi lucratoare pentru bunurile sosite sau plecate din UE. Cum piata este in dezvoltare, vedem o multime de oportunitati in marirea retelei de centre de expedieri si a parteneriatelor. Pentru 2013 vizam cresterea capacitatii de transport si imbunatatirea timpilor de tranzit pentru Bucuresti si zona de est a tarii, prin investitii in operarea unei aeronave noi in Otopeni, ceea ce demonstreaza inca o data strategia DHL de a-si consolida pozitia pe piata de curierat expres din Romania. Conform ultimului sondaj extern realizat, in Romania, pe segmentul expeditiilor internationale, DHL are o cota de piata de 42%“, a aratat Daniel Kearvell, directorul general DHL Romania.
Tot anul acesta DHL intentioneaza sa deschida un centru operational nou la Cluj, aflat chiar in incinta aeroportului, similar celui de la Otopeni, care va permite sortarea marfii imediat dupa sosirea acesteia in aeroport, ceea ce va conduce la imbunatatirea timpului de livrare cu cel putin o ora.
Locatia din Otopeni este cea mai mare din tara, aici fiind procesate circa 60% din volumele din Romania.
Tot anul acesta, DHL Romania va face o serie de investitii in sediile din tara, care vor intra intr-un amplu proces de modernizare.

Vamuirea se face in timpul zborului
DHL are trei hub-uri globale, la Cincinnati, Leipzig si Hong Kong, …

Articole similare

Ad
Ad