AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Investitii Schmitz Cargobull de 100 de milioane de euro in doi ani

Schmitz Cargobull a avut in anul financiar 2014/2015 vanzari de 44.000 de unitati, fata de 45.000 in anul anterior, iar EBITDA a fost de 53,2 milioane de euro, influentat negativ in special de schimbarile de pe piata valutara (declinul rublei, ajustarea francului elvetian, costurile cu noile investitii in China).
Acestea din urma se refera la terminarea constructiei fabricii din Wuhan, in noiembrie 2014, dupa care in decembrie joint venture-ul incheiat cu Dongfeng Motor Group a primit de la autoritatile chineze licenta de productie, in februarie 2015 a fost omologat primul vehicul pentru piata chineza, iar la finalul lui martie a fost gata proiectul pilot constand dintr-o serie de 100 de unitati.
 

In prezent fabrica are 150 de angajati, iar 25 de angajati si 45 de dealeri lucreaza la dezvoltarea pietei, deoarece fabrica are o capacitate de pana la 10.000 de unitati pe an si un departament care se ocupa in permanenta de dezvoltarea de vehicule adaptate cerintelor clientilor locali si menite sa stimuleze cererea.
O alta noutate in activitatea Schmitz o constituie hala de circa 12.000 m2 adaugata fabricii deja existente la Altenberge, unde se produce, din iulie 2014, noua generatie Genios. Investitia se ridica la 27 de milioane de euro si in acest an financiar vor mai fi alocate alte patru milioane de euro pentru echipamente de debobinat si de taiat cu laser, care vor permite ca pe viitor intregul proces de productie sa se realizeze in-house. In total, Schmitz estimeaza sa realizeze in anul financiar 2015/2015 investitii de circa 71 de milioane de euro.

Articole similare

Ad