Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Irizar a incheiat 2015 pe plus si estimeaza in continuare cresteri pe toate segmentele

Grupul Irizar a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri cu 550 de milioane de euro mai mare decât in 2014 si, in plus, a inregistrat o crestere de 30% a activitatii la fabrica din Ormaiztegi, Spania. Acest lucru se datoreaza atât revigorarii pietei nationale (pe plus cu 30% fata de anul precedent), cât si cererilor venite din toata Europa pentru gama de autocare integrale. In plus, au inceput sa fie primeasca cereri pentru integrale si din Statele Unite.
 

Cota de piata detinuta de Irizar in Spania este de peste 40%. Din totalul cifrei de afaceri a grupului, 46% a revenit in 2015 fabricii din Ormaiztegi, in timp ce contributia fabricilor din Brazilia si Mexic a scazut la 34%, dupa ce in anii de criza acestea din urma au dus „greul“. Restul de 20% din cifra de afaceri a fost obtinut de celelalte companii din grup, cel mai bine situându-se cele al caror obiectiv este electro-mobilitatea.
De precizat ca Irizar va finaliza anul acesta constructia noii fabrici din Aduna (Gipuzkoa), de 18.000 mp, dedicata constructiei de autobuze electrice i2e, precum si a altor vehicule care completeaza nevoia de electro-mobilitate a municipalitatilor. Valoarea totala a investitiei este preconizata la 75 de milioane de euro.
Pentru 2016 se estimeaza cresterea cererii pe autocare integrale in Europa si Statele Unite. Modelele i3 si i4 vor fi lansate in versiune hibrida pentru liniile metropolitane din Spania, iar cererile pentru autocarul i8 sunt impresionante, numai in Mexic fiind primite deja comenzi pentru 1.000 de unitati.

Articole similare

Ad