AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad

Irizar Group a prezentat primul autobuz autonom

Irizar a introdus in teste primul autobuz electric ie autonom cu mod de conducere dual – manual si automatizat (autopilot). Vehiculul, avand o capacitate totala de 60 de pasageri, a intrat in exploatare la Malaga, in flota operatorului urban Avanza.
Autobuzul ie autonom a fost dezvoltat in cadrul proiectului AutoMost, finantat de Ministerul Economiei din Spania, care are ca scop dezvoltarea de tehnologii pentru automatizarea vehiculelor in aplicatii urbane si industriale. Malaga este primul oras din Europa care are in teste un autobuz autonom. Vehiculul va fi utilizat pe o ruta ce leaga portul de centrul orasului. Irizar ie este echipat cu un sistem de ghidaj si pozitionare de inalta precizie, care este conectat la centrul de control, de unde se monitorizeaza traseul in timp real si se trimit instructiuni specifice.

Irizar Group participa in proiect cu companiile Datik si Irizar e-mobility, alaturi de Avanza, Universitatea Politehnica din Madrid, Insia, CEIT-IK4 si Universitatea din Vigo.

Articole similare

Ad